Коментар на скорашње актуелности однаса професори - ученици

O kraljevačkim školama; sadašnjim, bivšim i budućim učenicima, učiteljima, profesorima...

Moderator: Moderatori

Коментар на скорашње актуелности однаса професори - ученици

Postod Љиљана » 09 Jul 2009, 22:24

Професори треба да воле децу. Нису деца безлична маса на којој се без последица старији годинама и рангом иживљавају. Свако дете је личност. Христос је призивао децу да их помилује, наши професори да их изударају и понизе.
Од кога деца да науче да воле? Треба стицати знања, ако дете не зна ко је..., колико је ...., не значи да није божије створење, у многом је боље од нас. Ми не треба да се такмичимо већ да се волимо.Љиљана
Школа треба да је установа љубави. Слати децу у школу са стрепњом, мора је и за родитеље и за децу. Христос призива децу да их помилује, наши учитељи да их кажњавају. Треба стицати знања да нас оплемене и уздигну. Старији даје пример млађем било годинама било рангом. Њено није да шамара ученика него да развија толеранцију, да не плаши него да охрабрује. Понижавати незрелог и од њега очекивати опрост може само несвесна и неурачунљива особа којој није место у друштву већ у пустињи док се не освести и непродухови, такви професори су опасни, воде у пропаст нове нараштаје. Боли ме мржња коју деца трпе, да имам своје не знам како бих преживела да се оно сретне са оваквим професором.
Љиљана
Kraljevčanin junior
 
Postovi: 7
Pridružio se: 09 Jul 2009, 21:03

Povratak na Škole - osnovne, srednje, fakulteti

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron