Sportisti sastavljaju pokidane veze

Sve o kraljevačkom sportu: košarka, fudbal, odbojka, biciklizam, kajak, borilački sportovi... Ovde je mesto i za diskusije o kladionicama, kvotama i svemu ostalom što ima veze sa sportom uopšte!

Moderator: Moderatori

Sportisti sastavljaju pokidane veze

Postod andjela pizelly » 25 Maj 2007, 20:48

Kraljevčani obnavljaju pobratimstvo s Poljacima

Sportisti sastavljaju pokidane veze
KRALJEVO - Nekadašnji bratski gradovi - Kraljevo i Zelena Gora iz Poljske - ponovo će uspostaviti bliske odnose, prekinute u vreme raspada i ratnih sukoba na području nekadašnje Jugoslavije. Ovih dana, u gradu na Ibru boravili su predstavnici Zelene Gore i s predsednikom kraljevačke opštine Milošem Babićem razgovarali o mogućnostima saradnje.

Nekadašnji pobratimi dogovorili su se da obnove rođačke odnose, jer se ne treba odricati onoga što je u prošlosti bilo dobro i uzorno. Poljaci su, inače, u Kraljevo došli na inicijativu i poziv društva "Prijateljstvo za nova vremena", koje uspešno obnavlja nekadašnje odnose s gradovima iz republika bivše Jugoslavije. Već je uspostavljena saradnja s Mariborom iz Slovenije, a na dobrom su putu da opet povežu gradove iz Srbije i Poljske.

- Kraljevo je nekada prednjačilo u uspostavljanju bliskih i prijateljskih veza s gradovima iz Jugoslavije i inostranstva. Nema razloga da opet ne budemo u dobrim odnosima i saradnji. Ljudi se sećaju dobrih vremena i s radošću obnavljaju pokidane veze - priča Miloš Babić.

Poljak Bogoslav Vontor ističe da su već postigli dogovor s nekoliko sportskih ekipa iz Kraljeva, koje će ovog leta nastupiti u Zelenoj Gori i naglasio je da će pokidane niti najuspešnije sastaviti mladi.
- Treba učiti na ranijim iskustvima. Mi iz Zelene Gore s radošću se sećamo dolazaka u Srbiju. Ovde smo uvek primani kao braća. Spremni smo da uradimo sve što je potrebno da se nekadašnji odnosi obnove, a mesta za saradnju ima u oblasti sporta, kulture i privrede - istakao je Bogoslav Vontor.

Momir Bakračević, predsednik društva "Prijateljstvo za nova vremena", otkriva da će prva zvanična delegacija Kraljeva u Zelenu Goru otići na jesen, u vreme manifestacije "Vinobranje".
- Sa Slovencima blisko sarađujemo u gotovo svim oblastima. Zašto poslovne veze ne bi obnovili naša Fabrika vagona i "Zastal" iz Zelene Gore, a najlakše će međusobno sarađivati mala i srednja preduzeća. Siguran sam da će dva grada opet imati bratske odnose - kazao je Bakračević.
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/
Korisnikov avatar
andjela pizelly
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 380
Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58

Povratak na Sport, navijači, fan klubovi

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron