forum.kraljevo.com
http://forum.kraljevo.com/

Зашто хришћани морају да одбаце западну културу
http://forum.kraljevo.com/viewtopic.php?f=19&t=1079
Stranica 1 od 1

Autoru:  Р4тн1к [ 12 Jul 2008, 13:36 ]
Tema posta:  Зашто хришћани морају да одбаце западну културу

ЗАШТО ХРИШЋАНИ,
НАРОЧИТО СВЕТОСАВСКИ НАЦИОНАЛИСТИ,
МОРАЈУ ДА ОДБАЦЕ ЗАПАДНУ КУЛТУРУ?

Једном реченицом можемо на то питање да одговоримо: Зато што је западна култура у својој основи сатанска, антихришћанска. Размишљајући о том питању, Свети Владика Николај је недвосмислено реаговао: предложио је Цркви да успостави дан молитве против културе. (Види Речи србском народу кроз тамнички прозор [логора Дахау].)

Господ Исус Христос је јасно истакао: "Не можете служити Богу и [паганском идолу] Мамону".

Рани хришћани су знали строгост Божију и радије би примили смрт него да се поклоне идолу. Тај став и данас важи за хришћане, иако су многи ослабили у вери. По комунистичким тамницама многи су изабрали смрт него да направе компромис са безбожним господарима, одричући се Христа. Ми који живимо у демократијама, нисмо суочени са тако драстичним ситуацијама, али захтев Божији за верност није ништа мање строг, нити је култура ишта мање безбожна.

Многи од нас Срба, у страху од безбожних евро-америчких моћника, убише се машући реповима да "уђу у Европу" што пре, не постављајући никакве услове будућим газдама. (Тако су били безусловни на слушању и својим ранијим господарима титовским комунистима.)

Прави хришћани су увек били свесни да не смеју напуштати Христова начела у безусловној покорности моћницима, било римским, било мус-лиманским глобалистима.

А нема сумње да је евро-америчка, култура безбожничка, ништа мање него римска, вавилонска или секуларистичка.

Ратибор Ђурђевић

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/