Saobraćaj

Sve o privredi Kraljeva. Mala, srednja, velika preduzeća, firme, preduzetnici, privatizacija... Male (i velike) oglase postujte tamo gde im je mesto, ne u ovom delu...

Moderator: Moderatori

Saobraćaj

Postod andjela pizelly » 20 Mar 2007, 22:35

Saobraćaj

Drumski saobraćaj

Zbog opšte situacije u našoj zemlji došlo je do velikih promena u drumskom saobraćaju.

Opao je broj putnika, broj polazaka i broj linija, a najizrazitije je smanjen teretni saobraćaj.

Vozni park je zastareo. Prosek starosti vozila u putničkom saobraćaju prelazi deset godina.

Teretni saobraćaj u našoj Opštini bio je daleko razvijeniji od putničkog, ali pad privrednih aktivnosti i nemogućnost organizovanja međunarodnog teretnog saobraćaja logično su smanjili prevoz tereta a time i zaposlenost i prihod.

Pored značajnijeg voznog parka u teretnom saobraćaju, postoji veoma dobar vozački kadar osposobljen za najduže međunarodne linije, pa regulisanjem međunarodnog statusa ove zemlje, doći će do značajnijeg poboljšanja u ovoj delatnosti.

Železnički saobraćaj

Preko teritorije Opštine prelaze dva magistralna pravca železničkih pruga, i to sa severa prema jugu pravac Beograd - Lapovo - Kragujevac - Kraljevo - Kosovo Polje, a drugi pravac je pruga Stalać - Kraljevo - Čačak - Požega ukupne dužine oko 100 km.

Železnička stanica Kraljevo je treći železnički čvor u zemlji, posle Beograda i Niša. U toku je elektrifikacija pruge Lapovo - Kraljevo - Požega.

Predstoje veće investicije na izgradnji i uređenju železničkog čvora u Kraljevu, što će biti dobra pretpostavka brži razvoj privrede Opštine.
izvor
Korisnikov avatar
andjela pizelly
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 380
Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58

Povratak na Privreda

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron