Tomčetov ćale počasni građanin KV-a!

Mesto za diskusije o internacionalnim vezama Kraljeva sa drugim gradovima/mestima - Place for discussions about international relationships with other towns/places...

Moderatori: tomce, Moderatori

Tomčetov ćale počasni građanin KV-a!

Postod alazovic » 13 Okt 2006, 14:54

Zvanje počasnog građanina opštine Kraljevo dodeljeno je Žeraru Šarijeu, zameniku gradonačelnika Sen Foa - Lion Francuska, „kao izraz posebnog poštovanja za angažovanje na uspostavljanju partnerskih odnosa između Kraljeva i Sen Foa - Lion i na razvijanju saradnje na polju privrede, medicine, kulture, obrazovanja i sporta između naša dva naroda”...

Umesto Žerara Šarijea, zbog službene zauzetosti, zvanje počasnog građanina uručeno je njegovom sinu Toma Šarijeu:

„Dragi prijatelji, pripala mi je izuzetno lepa dužnost da u ime svog oca primim ovo visoko priznanje. Gospodin Žerar Šarije me je ljubazno zamolio da svima vama, a pre svih, građanima Kraljeva i srpskom narodu, prenesem izraze divljenja ovom vašem znaku ogromne pažnje. Današnji čin je istovremeno potvrda iskrenih bratskih veza koje postoje između Kraljeva i Sen Foa - Lion i mi u Francuskoj, kao i vi u Srbiji, znamo da bratstvo obavezuje, nameće poseban odnos i gradi poseban karakter.
Zato mi je očinskom ljubavlju moj otac skrenuo pažnju da naučim srpski jezik. To je jezik mog brata koji će, nadam se, imati razumevanje za moje izražavanje.

Uz ljudsko hvala, koje izbija iz dubine srca i duše, da ne zaboravim i još jednu poruku. Moj otac, koji ima 56 godina, pristao je da svoju drugu polovinu života počne da računa kraljevačkim kalendarom, i to od dobijanja ovog najvećeg priznanja časti. Živeli, hvala, i očekujemo vas u Francuskoj”.


Pa čestitamo i mi :)
Life will find the way...
Korisnikov avatar
alazovic
Big boss!
 
Postovi: 1013
Pridružio se: 30 Dec 2004, 13:36
Lokacija: Kraljevo, Srbija

Postod andjela pizelly » 09 Maj 2007, 01:34

Francuski i srpski prinčevi posetili Dečje selo u Beranovcu kod Kraljeva
Nedostajale samo krune na glavama

KRALJEVO - Francuski i srpski prinčevi Filip Šarl de Orlean, vojvoda od Anžuja i Aleksandar Pavlov Karađorđević posetili su SOS Dečje selo na Beranovcu kod Kraljeva.

NJihova kraljevska visočanstva uverila su se u kakvim uslovima žive mališani u jednom od najsavremenijih i najuređenijih naselja te vrste u Evropi.

- Ovo je, zaista, divno mesto. Zadovoljstvo je videti da deci ovde smeštenoj ništa ne nedostaje, ali znam da u Srbiji ima dosta i mališana i odraslih ljudi kojima je pomoć potrebna. Mi ćemo uraditi koliko možemo da što više sredstava iz Francuske bude usmereno ka ugroženim područjima u Srbiji, deci naročito - rekao je princ Filip Šarl de Orlean.
Mališani Dečjeg sela priredili su zanimljiv program dobrodošlice kraljevskim sinovima, ali bili su pomalo "razočarani" što oni nisu izgledali kao iz bajke, "s krunama na glavama i što nisu mlađi".

- Dragi su nam svi gosti, a još nam je draže kada nam u goste dođu prinčevi. Zahvalni smo im na interesovanju i na pomoći koju nam pružaju. Mi se, inače, izdržavamo od domaćih i inostranih donacija, pa nam je svaka pomoć dobrodošla - kaže Vesna Jokanović-Mraković, direktorka SOS Dečjeg sela u Kraljevu.

Ovo naselje izgrađeno je pre tri-četiri godine. U njemu je smešteno pedesetak mališana bez roditelja, a žive u tzv. SOS porodicama, odnosno u grupama po petoro-šestoro.

O njima brinu "SOS-mame" koje su zadovoljile stroge kriterijume za obavljanje ovog "posla". Najmlađi stanovnik Dečjeg sela ima jednu, a najstariji 17 godina.
www.glas-javnosti.co.yu
Korisnikov avatar
andjela pizelly
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 380
Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58

Postod kudravi » 17 Okt 2007, 19:06

Koja je privilegija biti počasni građanin Kraljeva ?
Slika
Slika
Korisnikov avatar
kudravi
Kraljevčanin omladinac
 
Postovi: 68
Pridružio se: 17 Dec 2005, 08:21
Lokacija: KingTown

Postod kudravi » 11 Nov 2007, 16:27

Znači niko nezna šta je to biti počasni građanin grada Kraljeva ?!?!?! :oops:
Slika
Slika
Korisnikov avatar
kudravi
Kraljevčanin omladinac
 
Postovi: 68
Pridružio se: 17 Dec 2005, 08:21
Lokacija: KingTown

Postod alazovic » 11 Nov 2007, 16:46

1. Dobiješ diplomu
2. Možeš da kažeš da si počasni građanin Kraljeva

Ne znam da li ima nešto treće...
Life will find the way...
Korisnikov avatar
alazovic
Big boss!
 
Postovi: 1013
Pridružio se: 30 Dec 2004, 13:36
Lokacija: Kraljevo, Srbija


Povratak na Internacionalne veze Kraljeva / International relationships

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron