Tech vesti

Mobilni telefoni, audio video oprema, tehnologija koja sve to prati i sve što je ljudski um napravio a da ne pripada već otvorenoj temi

Moderator: Moderatori

Tech vesti

Postod QTA » 21 Sep 2006, 21:29

TDK razvio disk kapaciteta 200 GB
Subota, 16. septembar 2006. 09:20

Japanska informatička kompanija TDK razvila je disk za snimanje podataka izradjen tehnologijom "Blu-rej" (Blu-Ray) kapaciteta 200 GB.

To je veliko povećanje u odnosu na standardnih 25 GB za jednoslojne, odnosno 50 GB za dvoslojne diskove.

TDK je već predstavio prototip diska kapaciteta 100 GB, a na najnovijem disku moguće je smestiti više od 18 časova video sadržaja visoke rezolucije.

(Tanjug)
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 21 Sep 2006, 21:30

Japanski proizvodjač fotoštampača "Epson" predstavio je tri nova mlazna štampača veoma velikih performansi - "Stilus foto" (Stylus Photo) R260 i R380, kao i RX580.

Prva dva su "samo" štampači, dok je RX580 multifunkcionalni uredjaj.

Model R260 će se pojaviti u prodaji već ovog meseca i to po ceni od 130 dolara, a preostala dva modela u oktobru i koštaće oko 200 dolara.

Svi modeli mogu da rade pod korisničkim sistemima "Vindouz" (Windows) i "Mek OS" (Mac OS).

Sva tri modela koriste "Epsonovo" mastilo "Klarija" (Claria) i imaju nov dizajn glava za štampanje koji obezbedjuje visok kvalitet i dugotrajnost fotografija, kao i otpornost na spoljne uticaje.

Novi modeli mogu da odštampaju sliku formata 10 x 15 cm za 13 sekundi, automatski retuširaju slike i štampaju na odgovarajućim kompakt i DVD diskovima.

(Tanjug)
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 21 Sep 2006, 21:33

Američki softverski gigant Microsof) objavio je drugu beta verziju narednog izdanja plejera WMP 11(Windows Media Player) za Windows XP.

Novu beta verziju odlikuje veći izbor dostupnih mrežnih muzičkih prodavnica (ukupno 14), kao i mogućnost razmenjivanja muzičkih datoteka izmedju više različitih uredjaja.

Novina u drugoj beta verziji WMP 11 jeste funkcija Media Sharing koja omogućava korisnicima da šalju muzičke datoteke drugim uredjajima, kao što je "Majkrosoftova" igračka konzola "Iksboks 360" (Xbox).

Druga beta verzija WMP 11 može se preuzeti:
http://www.microsoft.com/windows/window ... player/11/
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 21 Sep 2006, 21:35

Najveći japanski proizvodjač mobilnih telefona "NTT Dokomo" namerava da kupi udeo od 36,5 odsto u japanskom proizvodjaču gorivih ćelija "Akvaferiju" (Aquafairy), u cilju zajedničkog rada na razvijanju mobilnih telefona s trajnijim, ekološki "zdravijim", baterijama na vodonik.

Obe kompanije uveliko rade na razvijanju mikro punjača gorivih ćelija za najnovije "Dokomove" 3G FOMA mobilne telefone zasnovane na "Akvaferijevoj" tehnologiji gorivih ćelija na vodonik.

Gorive ćelije ne čuvaju energiju, vec je proizvode kombinovanjem vodonika i kiseonika.

Primena ovih baterija bi značila kraj upotrebe litijum-jonskih baterija, kojima je potrebno izvesno vreme da bi se napunile. Gorive ćelije, medjutim, se pune prostim menjanjem metanol gorivih kertridža, ili ponovnim punjenjem goriva.

Na ovim gorivim ćelijama će morati da se obave još neka ispitivanja pre nego što budu upotrebljene u mobilnim telefonima.

"Dokomovi" mobilni telefoni FOMA su opremljeni videom, Internetom i digitalnom kamerom.
"Akvaferi", čije je sedište u japanskom gradu Osaka, osnovana je početkom godine i radi na razvijanju i prodaji mikro gorivih ćelija.

(Tanjug)
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 21 Sep 2006, 21:41

Kalifornijska IT kompanija "Sandisk" predstavila je na sajmu elektronike IFA (Internationale Funkauštellung) u Berlinu mali lagani prenosivi uredjaj koji omogućava snimanje video materijala sa raznih video ulaza, uključujući i TV program, na "fleš" memorijske kartice.

Uredjaj "V-Mejt" (Mate) omogućava korisnicima da reprodukuju snimke s memorijskih kartica snimljene na mobilnim telefonima, konzolama za igru i drugim uredjajima.

"V-Mejt" može da snimi do tri i po sata materijala i podržava razne formate kartica medju kojima su SD, "MajkroSDHC" (Micro), "MiniSDHC", MMC, MSD (Memory Stick Duo) i MSPD (Memory Stick Pro Duo).

Dimenzije uredjaja su 13 x 6,6 x 2 cm, a planirano je da se u oktobru pojavi na tržištu gde bi trebalo da se prodaje po maloprodajnoj ceni od 130 dolara.

(Tanjug) Slika
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod malena_LIKI » 22 Sep 2006, 00:00

SUPERRRR :lol:
Kada sam dobro,
dobra sam,
ali kada sam zla,
onda sam zaista bolja!!!
Korisnikov avatar
malena_LIKI
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 1090
Pridružio se: 22 Avg 2006, 15:23
Lokacija: CH-SO

Postod QTA » 14 Okt 2006, 12:36

Stiže novi AMD-ATI RD690 čipset u Novembru


Najverovatnije ćemo već u Novembru imati novi čipset koji će AMD-u doneti integrisanu grafiku sa podrškom za Vista operativni sistem. Novi čipset je napravljen u saradnji sa ATI-jem i nosiće kodno ime RD690

Uskoro bi mogao da se pojavi prvi čipset pod AMD-ovim brendom. Otkako je AMD kupio ATI mnogi analitičari su predviđali i nagađali o tome koji su naredni potezi AMD-a kada je ATI u pitanju. Jedan od mogućih je pojavljivanje RD690 čipseta koji bi mogao da izađe već u Novembru ove godine.

Ovaj čipset bi trebalo da podržava AMD procesore i da ima integrisano grafičko jezgro X700. Na ovaj način bi AMD obezbedio prvu integrisanu platformu koja bi mogla da nosi Vista Ready logo. Za razliku od postojećih RD485 i X300 grafike novi čipset bi mogao da pokrene novi Microsoft-ov OS u punom sjaju.

Ati finalizira northbridge čip, a proizvođači matičnih ploča privode kraju dizajniranje novih matičnih ploča. Nove ploče će kao southbridge rešenje koristiti SB600 koji je konačno spreman za proizvodnju. Očekuje se da će nova Sapphire Pure CrossFire PC-AM2RD580 biti prva ploča na tržištu koja će koristiti SD600 southbridge čip. Ova ploča bi već trebalo da je dostupna tržištu dok ovo čitaite.

Predstojeća platforma koja će biti zasnovana na RD690+SB600 koristi X700 grafiku na socket-u AM2. Pretpostavlja se da će integrisana X700 biti ipak nešto slabija od obične varijante utoliko što će imati 4 shader pipelinea umesto 8. Razlog ovome je fizička veličina X700 jezgra koje bi teško moglo da stane na nb čip. Kada se još uzme u obzir da X700 ima 120 miliona tranzistora a i to da je prethodna integrisana ATI grafika imala svega 2 pipelinea, 4 pipelinea zvuče logično.


Najvažije karakteristike novog čipseta su podrška za 2 GHz hypertransport link, dual DDR2 800, četiri memorijska slota, PCIE x16, a southbridge donosi podršku za SATA 2, 5.1 HD audio, PCIE, kao i gigabit ethernet.

Izvor: The Inquierer
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 14 Okt 2006, 12:47

Dočekali smo i to vreme da se u desktop računarima nalaze procesori sa četiri jezgra. Kao i obično Intel je taj koji je zadužen za uvođenje novih tehnologija tako da sada imamo novi Core 2 Quadro Kensfield procesor koji je kompatibilan sa 965 i nekim 975 pločama, kao i nForce 5xx Intel Edition.

Divlja zver sa četiri jezgra

Eto došlo je vreme da se i na desktop računarima pojave procesori sa četiri jezgra. Do pre godinu-dve su desktop računari sa više procesora bili više nego retkost, a onda su na scenu stupili procesori sa dva jezgra koji su u naše domove doneli pojam multitaskinga. Naravno i dalje desktop računari, fizički, imaju samo jedan procesor ali se ovakve mašine u praksi ponašaju bolje nego prethodne generacije računara koji su imali dva odvojena procesora. Nakon nekog vremena su procesori sa dva jezgra postali toliko jeftini da je prosto šteta sastavljati iole jači računar koji ima jednojezgarni procesor. Sada je došlo vreme da se među narodne mase spuste i procesori sa četiri jezgra.

Intel Core 2 Quadro procesori su tu da bi nam omogućili da osetimo moć multitaskinga sa četiri jezgra. Mnogi će se zapitati ima li kraja napretku performansi modernih računara, meni se čini da nema. Naravno postavlja se i pitanje svrsishodnosti velikog broja jezgara. Čak se i mišljenja eksperata kreću od jedne do druge krajnosti. Postoje oni koji smatraju da su računari dovoljno jaki već poslednjih nekoliko godina i da nema potrebe za tolikim napretkom, a postoje i oni koji smatraju da napretka nikad dosta.

Slika

U principu Core 2 Quadro nije ništa nego 2xCore 2 Duo, što će reći da je Intel naprosto spojio dva Core 2 Duo procesora i tako dobio četvorojezgrani procesor. Ovde se automatski nameće nekoliko pitanja. Prvo koliko su procesori sa četiri jezgra brži od nekog snažnijeg dvojezgarnog procesora? Kolika je potrošnja i termalna disipacija procesora sa 4 jezgra? Koje aplikacije i poslovi će imati realnu korist od 4 jezgra? I naravno na kraju pitanje koje će svaki entuzijasta da postavi je: koliko može da se overklokuje quad core procesor i koliki je porast performansi u tom slučaju?

Četiri jezgra na jednom mestu

Možda i najvažnije pitanje koje se postavlja kada pimislimo na 4 jezgra je potrošnja. Imajući na umu da Core 2 Duo procesori troše oko 65W struje može se očekivati da potrošnja Core 2 Quadro procesora bude oko 130W. Granica od oko 130W je bila dostignuta kada se pojavio Pentium EE 965 a sada je opet tu, ali treba imati na umu da Core 2 Quadro poseduje 4 jezgra.

Četiri jezgra nisu upakovana u jedno parče sicilijuma, ali dva Core 2 Duo čipa su smeštena jedan pored drugog unutar procesorskog pakovanja. Posledica ovoga je činjenica da C2Q ima impresivnih 582 miliona trenzistora.

Ako se malo bavite matematikom lako ćete uvideti da je fizički veoma teško smestiti dva C2D čipa na jedan LGA 775 čip, prosto nema baš mnogo mesta. Sa površinom od 142 mm2 po jednom C2D jezgru, dolazi se do cifre od 568 mm2 za ukupno 4 jezgra, a ukupna raspoloživa površina je 625 mm2 . Na ovaj način se dolazi do zaključka da je Intel već sada dosegao granicu sa 65 nm procesom proizvodnje.

Za sredinu sledeće godine je zakazan početak rada u 45 nm procesu proizvodnje, a očekuje se da će 2009. godine započeti komercijalna proizvodnja u 32 nm procesu.

Detalji

Glasine kažu da će se najsnažniji Core 2 Quadro zvati Core 2 Extreme. Ako pogledate donje slike videćete da postoje uočljive razlike između C2D i C2Q.

Slika


Da bi poterali Core 2 Duo ili Core 2 Quadro procesor morate da imate ploču sa Intel 965 čipsetom ili ploču sa Intel 975 čipsetom koja ima odgovarajuću naponsku jedinicu. Dakle nisu sve 975 ploče kompatibilne sa C2D procesorima, pazite pri kupovini. Druga mogućnost je da kupite neku ploču sa Nvidia nForce 5xx čipom za Intel procesore. Trenutno su proizvođači matičnih ploča u velikoj žurbi oko pripremanja novih verzija BIOS-a za svoje 965/975 ploče da bi omogućili da se na njih ugrađuju Core 2 Quadro.


Slika
Naravno treba pomenuti i to da C2Q radi sa 1333 MHz quad pumped FSB-om, za razliku od C2D koji radi na 1067 i poseduje 8 MB L2 keš memorije.

Potrošnja i performanse

Prvi primerci C2Q procesora su već testirani i prvi zaključci su da je potrošnja novih procesora enormna u full load režimu. Testovi pokazuju da test mašina sastavljena od jednog C2Q procesora, 2 GB DDR2 memorije, X300 grafikom i jednim hard diskom na 7200 obrtaja u minuti troši 167 W kada nije opterećena, a pod punim opterećenjem oko 260 W. Povećanje od skoro 100W je ogromno, a poređenja radi isti sistem sa Core 2 Extreme X6800 troši oko 142 W u idle i 165 W u full load režimima. Dakle C2Q troši nepoterećen koliko i C2D Extreme X6800 kada je opterećen do maksimuma.

Kada su performanse u pitanju ovaj procesor je brži u mnogim realnim aplikacijama od X6800 procesora, ali tek kada se overklokuje na oko 3.3 GHz

Izvor: Toms Hardware Guide
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 04 Nov 2006, 13:15

Novi model mobilnog telefona u Japanu podiže nivo bezbednosti do neslućenih visina.

Telefon kompanije NTT DoCoMo, nazvan P903i, stiže sa dodatnom karticom. Kartica funkcioniše kao ključ koji je bežično povezan sa telefonom.

Ako vlasnik telefona drži karticu u džepu, telefon funkcioniše normalno. Međutim, ukoliko je udaljenost između telefona i kartice veća od zacrtane (9, 20 ili 40 metara), telefon prestaje sa radom.

Naravno, to neće sprečiti potencijalnog lopova da prikupi podatke sa telefona, ukoliko se nalazi u krugu u kojem je dozvoljena upotreba telefona. Za to postoji posebno rešenje, odnosno prepoznavanje lica vlasnika. Vlasnik mora napraviti nekoliko fotografija samog sebe sa kamerom mobilnog telefona. Telefon analizira udaljenost između očiju i ostale parametre i omogućava samo vlasniku da pregleda informacije sa telefona.

Ipak, ako se i pored takvih mera bezbednosti telefon ukrade, vlasnik ga jednsotavno može locirati pomoću ugrađenog GPS uređaja. Dovoljno je samo posetiti sajt NTT DoCoMo-a i uneti broj telefona, nakon čega će njegova lokacija biti prikazana na mapi.
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 16 Nov 2006, 15:12

Pocetkom godine-sledece:
Microsoft Office 2007 RTM
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 06 Dec 2006, 23:43

Nuvi 660 Garmin GPS sistem

Nuvi 660 pomera standarde u portabilnoj GPS navigaciji i poseduje široki ekran od 4.3 inča sa 65k boja. Ovaj ekran sa odličnim kontrastom prikazuje vam jasne podatke i omogućava preglednost u svim uslovima.

Kao i drugi Garmin GPS uređaji, Nuvi 660 u sebi sadrži najnoviju tehnologiju, tako da je u njega integrisana Flip-Up antena koja se može ručno podešavati i GPS prijemnik SiRF star III koji je trenutno najbolja ponuda na tržištu i kontinuirano prati do 12 satelita. Ovom načinom očitavanja podataka, osvežavanje mape ne traje više od 1 sekunde.

Bluetooth modul, koji poseduje ovaj GPS uređaj, omogućava „Handsfree“ komunikaciju sa mobilnim telefonom čime se povećavaju mogućnosti njegove upotrebe.

Razlike između dve generacije Nuvi uređaja veće su nego što smo očekivali. U odnosu na model 360, Nuvi 660 je u mnogo čemu poboljšan, pored veličine ekrana i jačine zvuka, poboljšane su i dodatne funkcije poput MP3 plejera, pregled JPEG slika, kalkulator, konvertor valuta, Audio Book reader.

Uz ovaj uređaj dobijate detaljnu kartu Evrope - CityNavigator 9, a možete naravno instalirati i kartu Srbije i Crne Gore. TCM-FM prijemnik informacija o stanju u saobraćaju je od velike koristi ali samo kada ste negde u Evropi.

Nažalost ova funkcija kod nas još uvek nije operativna, pa ćete morati sami da manevrišete kroz radove na putevima, gužve i slične prepreke.

Pored zaista velike korisnosti pri snalaženju u prostoru, Nuvi 660 pruža i uživanje sa svojih 700MB dodatne memorije na koju možete nasnimiti omiljene pesme, slike ili još mapa sveta.
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 24 Dec 2006, 13:38

PREMA nedavnom izveštaju pripremljenom za nemačku vladu, Evropa, Bliski istok i severna Afrika mogu da reše energetsko pitanje izgradnjom “sunčanih farmi” upotrebom jednostavne tehologije.
Nemački naučnici Gerhard Knies i Franc Trib izračunali su da bi pokrivanjem samo 0.5 odsto svetskih pustinja sa tehnologijom zvanom “Koncentrisana sunčeva energija” (CSP), mogle da se pokriju celokupne svetske potrebe za strujom plus što bi se istom tehnologijom dobijala i pijaća voda iz morske, kao i energija za rashladne uređaje za obližnje gradove. I sve to bez zagađivanja i rizika.
Prema nemačkom predlogu, Evropa, severna Afrika i Bliski istok izgradili bi električnu mrežu za efikasan transport struje sa alternativnih izvora. Britanija bi, prema toj ideji, mogla da doturi energiju dobijenu savremenim vetrenjačama, Norveška hidro energiju a centralna Evropa energiju iz biomase i geotermalnu. Ovako umreženi, proizvodili bi i pokrili sve energetske potrebe već od 2050. godine, bez sagoravanja fosilnih goriva i bez upotrebe nuklearne energije.
Tehnologija CSP se koristi već 15 godina u kalifornijskoj pustinji Mohave, a u toku je gradnja sličnih “pogona” u pustinji Nevada u južnoj Španiji i Australiji. Ovakve “farme” koriste ogromna ogledala koja sakupljaju sunčeve zrake i koncentrišu ih na cev kroz koju prolazi gas ili tečnost koji se zagrevaju na 400 stepeni Celzijusa. Ovako zagrejan “kanal” dalje pokreće gasne turbine, koje proizvode struju.
Za realizaciju ove ideje grupa naučnika osnovala je firmu zvanu “Trans Mediteranska saradnja za obnovljivu energiju” (TREC), koja će nastojati da predstavi svoje ideje evropskim vladama. I da ih zainteresuje za ulaganja.

TROSTRUKA KORIST
OGLEDALA koja se koriste za sakupljanje sunčevih zraka su veoma velika i prave veliku senku ispon njih, koje se mogu koristiti za sadnju biljaka i navodnjavanje sa desalinizovanom morskom vodom koju proizvode “sunčeve farme”.
Hladan voda koja se dobija istim procesom, može da se koristi za rashlađivanje prostorija, što znači da je korist od ovakvih centrala - trostruka.
Slika
Kad sam dobar, zaista sam dobar. Kada sam zao - jos sam bolji
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 24 Dec 2006, 14:59

Laptop drive kapaciteta 300GB od Fujitsu-a
Fujitsu je proizveo najveći hard disk za laptop na tržištu, kapaciteta 300GB

MHX2300BT 2.5'' hdd sa serijskim ATA (*1)interfejsom će biti dostupan krajem februara 2007. god. On predstavlja povećanje kapaciteta za 50% u odnosu na hdd sa trenutno najvećim kapacitetom u kategoriji od 2.5''. Ovaj drive koristi „drugu generaciju“ perpendikularne magnetske tehnologije snimanja, i napravljen je primarno za laptop-ove i digitalne televizore rekao je Fujitsu.
Fujitsu očekuje prodaju od 1.5 miliona ovih hdd-ova do kraja 2007. godine.
Slika
Kad sam dobar, zaista sam dobar. Kada sam zao - jos sam bolji
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 24 Dec 2006, 15:06

Hynix napravio najbrži DRAM na svijetu
Hynix je napravio najbržu kompjutersku memoriju – DRAM čip koji radi na frekvenciji od 800MHz sa kapacitetom od 1Gbit-a. Dosadašnja najbrža memorija radi na frekvenciji od 667MHz

Novi čipovi će se ugrađivati u DDR2 od 1 i 2GB i bice dostupni u velikim količinama u prvoj polovini 2007. godine. Hynix je iskoristio arhitekturu 3D tranzistora i takođe se postarao da električni signali u čipu budu stabilni iako su komponente zbijenije nego ranije. Mala veličina znači da mogu da se naprave niskoprofilne memorijske komponente za prilično tanke uređaje.
Hynix kaže da će biti u mogućnosti da napravi komponente od 4 GB i sa većom zbijenošću u R- registered DIMM i FB- fully buffered DIMM formatima. Intel je ove komponente proglasio validnim i ocijenio. Nove memorijske komponente će biti podesne za kompjutere visokih mogućnosti koji se koriste za grafiku i mobilne uređaje kojima je potrebna veća zbijenost i brža memorija.
Hynix je treći najveći proizvođač DRAM-a u svijetu poslije Samsung-a i Qimonda-a.
Slika
Kad sam dobar, zaista sam dobar. Kada sam zao - jos sam bolji
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Postod QTA » 16 Jan 2007, 16:04

Nađen bug u PDF čitaču
Web korisnici su primorani da izvrše upgrade svog Adobe reader softvera, pošto je nađen sigurnosni propust u starijim verzijama ovog programa.

Milioni ljudi koriste Adobe reader da pogledaju dokumente pripremljene u popularnom PDF formatu. Istraživači su rekli da maliciozni hakeri koristeći ovu manu mogu da pregledaju žrtvin hard disk ili ga iskoriste da bi phishing prevare (krađa kreditnih kartica i sl.) izgledale uvjerljivije. Koristeći ovu manu, hi-tech kriminalci mogu da koriste linkove za PDF fajlove sačuvane na bilo kom web sajtu, za napad na ranjive Windows PC-je.
Slika
Kad sam dobar, zaista sam dobar. Kada sam zao - jos sam bolji
Korisnikov avatar
QTA
Pravi kraljevčanin :)
 
Postovi: 2127
Pridružio se: 09 Feb 2006, 20:20
Lokacija: Ribnica

Sledeća

Povratak na Tehnika - ostalo...

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron