NAJVEĆI PROIZVOĐAČI BEZBEDNOSNOG SOFTVERA PODRŽAVAJU LANSIRANJE WINDOWS VISTE
Najveći proizvođači bezbednosnog softvera potvrdili su da će njihovi proizvodi namenjeni novom Microsoftovom operativnom sistemu Windows Vista biti dostupni u momentu njegovog lansiranja, 30. januara.
Tokom razvoja novog operativnog sistema Microsoft je tesno sarađivao sa proizvođačima anti-virusnog i softvera koji štiti računare od napada i zlonamernih programa, pa je tako njih 11 objavilo da imaju spremne proizvode koji su temeljno testirani i potpuno kompatibilni sa Vistom.
„Sigurno radno okruženje, zaštićeno od pretnji sa Interneta, virusa i hakera, sada je važnije nego ikada, kako firmama tako i pojedincima“ izjavio je na konferenciji za štampu održanoj u sedištu Microsofta Ben Fathi, potpredsednik odeljenja za sigurnost (Security Technology Unit), i dodao: „Windows Vista je najsigurniji operativni sistem koji smo do sada napravili, a uloga naših partnera koji proizvode softver je da kreiraju dodatne nivoe sigurnosti oko kompletne Microsoft Windows platforme. Zajedničkim radom omogućili smo korisnicima da se osećaju bezbedno i da sa više poverenja koriste svoje PC-jeve.“
Kompanije koje su objavile dostupnost svojih proizvoda su: CA, ContentWatch, GRISOFT, IMSafer, Kaspersky Lab, McAfee, Panda Software International, PixAlert, SafeBrowse, Symantec i Trend Micro. Na severnoameričkom tržištu korisnicima je dostupan i Microsoftov servis za zaštitu pod nazivom Live OneCare.
„AVG je spreman za zvanično lansiranje Windows Viste i mi smo jako zadovoljni što se nalazimo među prvima koji će obezbediti proizvode koji podržavaju novi Microsoftov operativni sistem. Zahvaljujući našoj saradnji, korisnici novog Windowsa će moći odmah da koriste svoj PC, bez brige za integritet njihovih podataka ili bezbednost tokom pretraživanja Interneta“ izjavio je Larry Bridwell, potpredsednik kompanije GRISOFT.