forum.kraljevo.com
http://forum.kraljevo.com/

Medj.nagrada za kreativnost u maternjoj melodiji-Rajici Drag
http://forum.kraljevo.com/viewtopic.php?f=25&t=1074
Stranica 1 od 1

Autoru:  kraljevica [ 10 Jul 2008, 12:18 ]
Tema posta:  Medj.nagrada za kreativnost u maternjoj melodiji-Rajici Drag

Medj.nagrada za kreativnost u maternjoj melodiji-Rajici DragicevicuU Oblomov kafeu,Vojvodjanskih brigada 16 17.7.2008.u 2o sati dodeljuje se medjunarodna nagrada za kreativnost u maternjoj melodiji Rajici Dragicevicu,uz odgovarajuci program i nastup prisutnih pesniknja i pesnika (Jelena Stojsavljevic,Ljubice Vukov Davcik,Verice Turoman,Dobrile Obrovski,Sase Nisavica,Jovana Mihajila...),prijatelja i gostiju...

Prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,, uz podrsku mr.Jovana Mihajila i u organizaciji Scene svih kreativnih, nagrada za kreativnost u maternjoj melodiji ustanovljena je da bi se stimulisala kreativnost u maternjoj melodiji, njen dobitnik bira sledeceg, odnosno nema ziriranja ni lobiranja.Nagrada je prestizna i sastoji se od plakete i diplome.


KRATKA BIOGRAFIJA
Rajica Dragićević rođen je 5. maja 1956, u Mlanči kod Studenice. Školovao se u Mlanči, Roćevićima, Kraljevu i Novom Sadu, gde je diplomirao na Elektrotehničkom odseku Fakulteta tehničkih nauka.

Objavio je knjige pesama. ''Evo moje glave'', ''Stražilovo'' 1984, ''U nesvesti'', ''Krovovi'' 1992. ''Istrajavam'', ''Naučna knjiga'' 1996. ''А заводи ме бескрај'', ''Каирос'', 2007. Poeziju, prozu i kritiku objavljivao je u mnogim listovima i časopisima: ''Polja'', ''Književna reč'', ''Letopis Matice srpske'', ''Sveske'', ''Povelja'', ''Krovovi'', ''Borba'', ''Dnevnik'', ''Politika ekspres'', ''Tojest'', ''Glas omladine'', ''Student'', ''Mladost'' ''Sunčanik'', ''Zlatna greda'' itd.

Dobitnik je nagrade ''Pečat varoši sremskokarlovačke'' za 1985, godinu. Bio je urednik za poeziju u ''Stražilovu'' od 1986 do 1990 god. Pesme su mu zastupljene u antologijama. Član je Društva književnika Vojvodine.

Šest godina radio je kao profesor u Srednjoj školi elektrostruke ''M. Pupin'' u Novom Sadu a od 1988. neprekidno radi u Elektroprivredi (Elektromreži) Srbije na poslovima upravljanja elektroenergetskim sistemom

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/