forum.kraljevo.com
http://forum.kraljevo.com/

Regionalna deponija za Čačak i Kraljevo u Sirči!
http://forum.kraljevo.com/viewtopic.php?f=3&t=154
Stranica 1 od 1

Autoru:  alazovic [ 09 Sep 2005, 01:37 ]
Tema posta:  Regionalna deponija za Čačak i Kraljevo u Sirči!

Preuzeto iz novog broja Ibarskih novosti:

Predstavnici opština Kraljevo i Čačak, stručnih institucija i preduzeća iz Beograda i Ministarstva za nauku i zaštitu životne sredine Republike Srbije pre dva dana su u Kraljevu održali sastanak o upravljanju komunalnim čvrstim otpadom. Radna tema sastanka bila je analiza regionalnog koncepta upravljanja „komunalnim čvrstim otpadom“ na teritorijama opština Kraljevo i Čačak, dosadašnje aktivnosti formiranog Međuopštinskog odbora za koordinaciju saradnje i usvajanje i potpisivanje teksta međuopštinskog sporazuma o tom pitanju.
Osnovni cilj sastanka bio je da svi relevantni učesnici u ovom projektu dobiju dovoljno preciznih i pouzdanih informacija, na osnovu kojih bi mogli da donesu odgovarajuće odluke i preduzmu druge potrebne mere.
Sastanak je bio zatvorenog tipa i održan bez prisustva javnosti.
_____________

Meštani ,,čuvenog" sela Sirče kraj Zapadne Morave, čim su načuli da se ,,šuška" o gradnji regionalne deponije u žitnici Kulagića ada, koja se inače nalazi na drugoj obali reke, okupili su se na ,,saborištu" i odatle uputili jasnu poruku lokalnim vlastima da neće dopustiti ,,dalje trovanje" njihove životne sredine. Truje ih, kažu, ,,Magnohrom", gradska deponija... još im samo fali regionalna.
U blizini ovog sela, poznatom po velikom broju meštana sa fakultetskim diplomama, među kojima ima i dva akademika, nalaze se Industrija ,,Magnohrom", iz čijih dimnjaka neprestano pada pepeo po krovovima kuća, i gradska deponija, pa su najteža oboljenja respiratornih puteva i disajnih organa ovde veoma česta.
Sirčani su načuli da se pregovara o gradnji regionalne deponije u njihovoj Kulagića adi i to ih je uznemirilo i ogorčilo. Kažu da ovo pokušava da im ,,proturi" Velimir Ilić, Čačanin u Vladi Srbije, jer su ,,ostale lokacije propale".

Autoru:  lolabaljevac [ 09 Sep 2005, 11:11 ]
Tema posta:  komentar na deponiju u sirci

Sircani u pravu srte i samo napred

Autoru:  buto porkolab [ 09 Sep 2005, 12:34 ]
Tema posta:  to!

Bolje je da regionalna deponija bude smestena u Sirci nego na nekom drugom mestu. Sirca je smetliste i ovako, sama sobom samo postojeci, tako da bi ozvanicenje te cinjenice moglo samo da je ucini korisnom. Zivelo djubriste na PRAVOM MESTU!

Autoru:  Gost [ 16 Sep 2005, 04:19 ]
Tema posta: 

Hteli ste Veljinu demokratiju, izvolite, on za svoje Cacane brine i pravi im deponiju sto je moguce dalje od svog grada, a nasi dupeuvlakci na vlasti za pisljivu proviziju od Colinog koncerata i spusta prihvatise takvo resenje. Sta ih briga, idu logikom,odkud oni iz Sirce znaju ko im je to smestio. Oni koji su to smestili su najblizi Cacku, i bas ih briga, Adrani ako se ne varam.
Eeeeeeeeeeee tugeeeeee

Autoru:  deda el grande [ 21 Jun 2006, 16:37 ]
Tema posta: 

ljudi wi niste swesni koliko to zna da smrdi. ja ne smem ni da pomislim kako je ljudima u Sirchi, kad meni koji zzivim u Dositejevoj (pic-mala), tokom noci tako zasmrdi da moram da zatvaram prozore!!!

najvecci je problem leti, kad jedva chekash da otvorish prozor posle vrelog dana, da bi ushlo malo svezzine, a ono udje ti smrad od deponije. cela Dositejeva ima ovaj problem, a zamislite kako je tek jadnim ljudima u Sirchi.

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/