forum.kraljevo.com
http://forum.kraljevo.com/

Taksisti
http://forum.kraljevo.com/viewtopic.php?f=3&t=322
Stranica 1 od 1

Autoru:  QTA [ 19 Apr 2006, 15:58 ]
Tema posta:  Taksisti

Pricasmo o izmestanju tenka, a sta cemo sa taksistima? Gde ce njih da izmeste?
Sta mislite o njihovom broju, uslugama, voznji(cesto pomislim da neki nemaju ni dozvolu), o mestima za taxi stanice???
Da li bi svako Taxi vozilo trebalo da ima KV registraciju, ili da placaju dazbine po drugim gradovima a da voze po Kraljevu?
Mislim da bi tu trebalo uvesti malo vise kontrole.

Autoru:  alazovic [ 20 Apr 2006, 11:58 ]
Tema posta: 

Pokusaj da se sve to uredi u Beogradu zamalo nije izazvalo krvoprolice!
Bojim se da bi slicno moglo desiti i kod nas...

Autoru:  QTA [ 20 Apr 2006, 16:57 ]
Tema posta: 

Pa necemo bre da ih streljamo :lol: Samo neka registruju vozila i firme u nasem gradu. Sto su oni bolji od nas ostalih :?:

Autoru:  Spartak88 [ 13 Jun 2006, 15:27 ]
Tema posta: 

Pazite sta mi se jednom desilo, vracam se sa nekog rodjendana, sednem u profi i krenem za Podunavce, covek seo ja napred i naravno krenem da se vezem, kad ce on meni: "Nemoj da se vezes zabranjeno je", a ja ga pitam: "Ko je zabranio?", on kaze: "Ja", ja njemu i inat zavezem pojas, a on krene, prvo pitao na radio da li je neko isao ka Podunavcima, javi se jedan, on ga pita da li ima pandura i taj lik rece da nema, vozi ga on 90 Km/h svuda, a kad dodje u Ratinu na brdo samo se prekrsti, nagazi i nije spustao ispod 130 Km/h, bilo mi je super, ali kad pomislim posle mogli smo bre negde da izginemo, otkud ja znam dal je on pijan ili sta vec...

Autoru:  QTA [ 13 Jun 2006, 16:06 ]
Tema posta: 

Drugi put se i ti prekrsti, za svaki slucaj :wink:

Autoru:  Hogar [ 14 Jan 2008, 10:10 ]
Tema posta: 

U Kraljevu ima nas oko 30-tak posto legalnih (regularnih) taksista sa radnom dozvolom, prijavljeni, plaćamo porez i ostalo, ovo resto sve divljaci. Saobraćajni inspektori korumpirani (ima ih dvojica).

Nema zdrave konkurencije zato je i taksi usluga u Kraljevu užasna.

Inače taksirao sam i u Beogradu (5-6 godina), tamo lepo ide saobraćajni inspektor, marica (ili džip) sa interventnom, jedan saobraćajni policajac, i vozilo čuvenije kao pauk. Ako vas zaustavi saobraćajna inspekcija ranije su se divljacima skidale reg.tablice na dva odnosno pet dana, u zavisnosti da li mu je prvi put.
Sada više nema oduzimanje tablica nego zaplena vozila sa kojim se taksira bez dozvole (divljači). Vozilo se oduzima i ide još iste sedmice na prodaju (licitacija). Znao sam momka u Bgd-u koji je samo što je kupio novu Oktaviju super A, ali bez taksi dozvole, naleteo na inspeksciji na Vračaru, oduzmu mu vozilo i prodaju ga iste sedmice. Nažalost to je bio povod da sebi oduzme život (obesio se). Interventana je uvek tu jer se niko mirno ne rastaje od svog vozila.

Iako sam veliki zagovornik toga da svaki taksista treba da ima taksi dozvoli (kod nas radnju) nekako mi je žao kada vidim kako nekom oduzimaju vozilo, nažalost izgleda da je to jedini efikasan način da se suzbije divljačenje.

Tih mera u Kraljevu još nema, ali uskoro je svašta moguće.....

Inače što se tiče taksija u Kraljevu, to je veoma dugačka (pa i dosadna) priča, uglavnom se svodi da ima dosta nezapsolenih (uopšte u Kraljevu) te da to nekolicina jako vešto iskorištava kao najprostiju radnu masu, da mu solidan auto i 25% od pazara a ovaj mu rinta 12 sati svaki dan. Nažalost većina tih momaka nije svesno koliko ih magarče i iskorišćavaju. Po meni je najgori onaj ko je to sve omogućio tj. ko to sve odobrava, opet sve ide prema politici, kažem ja dosadna uobičajena priča.
Jahači se menjaju ali konji ostaju uvek isti :roll:

Autoru:  walker [ 14 Okt 2008, 20:22 ]
Tema posta:  Re: Taksisti

iskreno znam da je zakonom propisano koliko jedan grad moze ima taksi vozila, a cifra je vezana za broj stanovnika.... moguce i da su prekobrojni, ali imam samo pozitivna iskustva po pitanju usluge... za razliku od Beogradskih ovi su deca, a oni po Bg idioti...

Autoru:  piki [ 04 Jan 2009, 21:52 ]
Tema posta:  Re: Taksisti

Ja msilim da bi obicnim ljudima treabalo zabraniti da voze kola! Sto oni da voze i da smetaju taksistima, kad su taksisti Bogom daNi?!?

Ne moze, bre, da se vozi normalno od njih! Cast izuzecima, ali veliki deo je neka balafurdija, sto se juce ispilila!

7 godina iskustva, pa licenca za taxi, i tacka! Minimum!

Autoru:  coper [ 09 Jan 2009, 21:54 ]
Tema posta:  Re: Taksisti

glup predlog. zar ne mislis da ima ljudi koji vozacku dozvolu poseduju i vise od 7 godina, pa ipak nisu dobri vozaci? ja siguram da ima dobrih vozaca u kraljevu, mislim na taxiste, samo je to velika retkost.

a jos nesto, dobri vozaci voze autobuse i kamione po svetu. za taxi ostaju nize klase (cast retkim izuzecima)

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/