forum.kraljevo.com
http://forum.kraljevo.com/

Investicije
http://forum.kraljevo.com/viewtopic.php?f=3&t=760
Stranica 1 od 1

Autoru:  stojke [ 08 Mar 2007, 15:03 ]
Tema posta:  Investicije

"Arcelor distribucija priprema višemilionske investicije u Srbiji – najavljena čak 4 distribuciona centra

U velikoj svetskoj borbi za prevlast na tržištu čelika i proizvoda od čelika, nedavno je došlo do velikog ujedinjavanja snaga izuzetnih „igrača“ na tržištu, firmi Arcelor (www.arcelor.com) i Mittal (www.mittal.com) . Taj proces je vrlo komplikovan i sama konsolidacija novog sistema trajaće do juna 2007. godine, za šta je Board menadžera formirao tim za sinergiju grupe.

Tako će nova kompanija, koja će umesto pod imenom Arcelor, ubuduće raditi kao Arcelor-Mittal, imati 40% vlasništva od strane poznate indijske porodice Mittal, uz čvrst dogovor da se ničim ne zaustavi razvoj i proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda od čelika, po čemu je Arcelor izuzetno poznat decenijama.

U Srbiji, kao deo ovog sistema, posluje firma Arcelor distribucija (www.arcelordistribucija.co.yu) , koja je do sada imala misiju da povezuje proizvođača i krajnje korisnike/kupce, ne ograničavajući se samo na velike nabavke. Taj model se pokazao kao izuzetno uspešan, tako da je za godinu i po dana njihovih aktivnosti dobijena naklonost više od 300 kupaca u zemlji. Firma nije plasirala samo Arcelor proizvode, ali se strogo poštovalo pravilo sistema da sve ono što Arcelor distribucija ponudi tržištu, zadovoljava najstrožije kriterijume Arcelor sistema.

Firma Arcelor distribucija Beograd je nastala odlukom centrale u Luksemburu da se proširi i na ovo vrlo zanimljivo tržište. Da bi se pokazalo kolike su rezerve tržišta Srbije, treba naglasiti da je prosečno korišćenje čelika u Evropi 400 kg/stanovniku, a da je u Srbiji postignuto tek 100 kg/stanovniku. Zbog toga je misija Arcelor distribucije i da radi na edukaciji korisnika, kao i da reaguje i na manje, ali sofisticirane ponude, koje će razbiti sve zablude o upotrebi čelika u mnoštvu privrednih grana.

Tek će uslediti širenje mreže kroz razvoj 4 distribuciona centra u naredne 4 godine. Prvi centar od 4000 m2 je već delimično u funkciji i nalazi se u Novom Sadu, uz napomenu da će tek u junu 2007. postići standarde koje je formirao Arcelor.

Do sredine 2007. godine biće definisana investicija distribucionog centra na jugu Srbije, a 2008-2009. je period za otvaranje lokacija Centralne Srbije i Beograda. Beograd će biti posebno pripremljena investicijai, a očekuje se izgradnja centra na bazi greenfield investiranja.

Ovakva mreža će omogućiti još bolji pristup korisnicima, zadovoljavanje manjih količinskih zahteva i postizanje cilja – da, bez obzira gde se kupac nalazi u Srbiji, dobije robu pod istim uslovima."

Izvor: eKapija

Nadam se da neko od lokalnih vlastodrzaca prati ovakve vesti i zna za ovu informaciju. Bilo bi lepo da g. Gradonacelnik zajedno sa kraljevackim direktorima u Magnohromu lobiraju da jedan od centara bude u Kraljevu. :roll:

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/