od vranic_a » 05 Jan 2007, 13:55
Moram da reagujem, nisam mogao da se ovaj put suzdrzim.
Zbog cega bi te devojke bile osudjene da ceo zivot budu domacice, ako odaberu mogu biti jos nesto, ali u svakom slucaju, zena makar bila i doktor nauka, varjaca i metla joj vise nad glavom, jer kuca je ogledalo jedne zene. Zena je 3 stuba u kuci i mozda pola cetvrtog. Zena moze da podigne svog muskarca u visine i da mu pomogne, a moze i da ga upropasti samo tako. Ne znam zbog cega bi bile osudjene. Znam par slucajeva kojima se to desilo, ali izabrali su od dva zla ono manje, tako da im je u stvari dobro, odnosno bolje.
Mislim da danas zivimo u svetu gde ipak koliko toliko, covek ( muskarac i zena ) mogu birati sta i kako.
Iskreno znam samo za jedan ovakav slucaj koji ti trazis, i izabrala je manje zlo, mnogo manje. A sve ostale su nesto oko 18-20 dobile dete.
Definitivno mislim da nije tako, radi se o izboru izmedju dva zla, biras ono manje. A ako i nema zla, ne mora ostati samo domacica, moze i vise, za sta sam ja.
Da ne bude zablude, ja sam za to da muskarac uvek pomogne u kuci, sa kucnim poslovima, i u kuhinji, volim i sam da spremim svojoj dragoj neku finui vecericu uz svece.
Tesko ces bas tako nesto naci, dogadja se u siromasnim krajevima i gde ima problema u porodicama.