forum.kraljevo.com

Forum posetilaca internet prezentacije www.kraljevo.com
Danas je 13 Avg 2022, 18:14

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jan 2007, 01:29 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
:-#

Na ovoj temi nema diskusije,ovdje samo učimo


Horoskop je „karta neba” u trenutku rođenja osobe, države, događaja.

Postoji vise tipova, odnosno vrsta horoskopa, u zavisnosti od toga kojom granom ili disciplinom astrologije se bavimo,za sada cemo se osvrnuti samo na natalnu astrologiju.

Natalna astrologija se bavi analizom horoskopa odredjene osobe koji se izradjuje na osnovu preciznog casa rodjenja.


Horoskop rođenja čoveka zovemo još i natalna karta. Čine ga tri komponente: znakovi, planete i kuće.

Svaki znak zauzima 30º zodijačkog kruga. Znakova ma 12 i uvek su raspoređeni na isti način. (znaci 12 znakova x 30 stepeni=360) u sredini kruga je Zemlja.

Znak u kome ste rođeni govori vam samo, da je u trenutku vašeg rođenja, Sunce bilo upravo u tom znaku. (Zato cete cesto cuti,pojam,Suncev znak).

Podela znakova po elementima


Sve znakove možemo podeliti u četiri grupe u zavisnosti od elementa kome pripadaju, na sledeći način:

Vatreni znakovi su Ovan, Lav i Strelac. Odlikuju ih strastvenost, netolerantnost, borbenost, svađalačka priroda i jaka volja. Manjak planeta u ovim znakovima prouzrokuje nedostatak snage za pokretanje nečeg novog.

Zemljani znakovi su Bik, Devica i Jarac. Naglašenost ovog elementa u horoskopu donosi racionalnost i praktičnost. Takve osobe vrednuju samo ono što se može osetiti čulima i sve materijalizuju. Usled nedostatka planeta u zemljanim znakovima, nema sposobnosti da se ideje materijalizuju.

Vazdušni znakovi su Blizanci, Vaga i Vodolija. Element vazduha je odgovoran za komunikativnost i intelektualne sposobnosti. Nedostatak ovog elementa u horoskopu znači da nedostaju ideje.

Vodeni znakovi su Rak, Skorpija i Ribe. Odlikuju ih emotivnost, intuitivnost i preosetljivost. Višak vodi u melanholiju, dok manjak govori o nedostatku osećanja.

Lisa


Poslednji put menjao andjela pizelly dana 11 Maj 2007, 22:02, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 01:31 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
Postoje još neke podjele:

Podela znakova po kvalitetu


Kardinalni znakovi su : Ovan, Rak, Vaga i Jarac. Označavaju ono što počinje naglo i brzo, ali kratko traje. Ovo su znaci osecanja, što znaci da osobe kojima se Sunce nalazi u jednom od ova cetiri znaka, pripadaju senzibilnom tipu licnosti, tipu kod koga su intelekt i volja manje izraženi, nego što su osecanja.

Fiksni znakovi su : Bik, Lav, Škorpija i Vodolija. Najstabilniji su i označavaju ono što je nepromenljivo. Ako su naglašeni u horoskopu, znače tvrdoglavost. Ovo su znaci volje i možemo slobodno reci da osobe koje su rodjene pod ovim znacima stvaraju svoj život i sudbinu snagom svoje licnosti i volje.

Promjenjivi znakovi su: Blizanci, Devica, Strelac i Ribe. Ukazuju na promene, ali bez stabilnosti.Ovo su znaci intelekta, pa kada se odredjenoj osobi Sunce nadje u jednom od ova cetiri znaka, onda najcešce život i sudbinu ovih licnosti odredjuje njihov intelekt, svest i znanje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 01:34 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
Ovdje cemo o kucama samo ukratko

Kuće

Kuće nam daju uvid u različite oblasti života. U svakom horoskopu postoji dvanaest kuća. Nastaju od Ascendenta koji predstavlja vrh (početak) prve kuće. Postoji više različitih sistema kuća, ali se kod nas uglavnom koristi Placidus sistem jer daje najbolje rezultate.

Pod kućom podrazumevamo onaj deo Zodijaka, koji se nalazi ,između vrha jedne kuće i vrha naredne kuće. U njoj se mogu nalaziti planete, ali ne moraju.

Imamo svega deset planeta, što znači da postoje i „prazne„ kuće. Ovo ipak nije sasvim tačno, jer još uvek u njima imamo zodijačke znakove. Početnici često upadaju u zabludu da se u kući u kojoj nema planeta ništa ne dešava. Za sada, naučićemo kojom oblasti života vlada određena kuća, kao i o čemu nam ona govori u psihološkom smislu.


Prva kuća

Znak u kome se nalazi vrh prve kuće (Ascendent) naziva se podznak. Ascendent u horoskopu označavamo sa AC (Asc, ASC, AS). Objektivno, prva kuća opisuje naš fizički izgled, u muškom horoskopu opisuje baku, a u ženskom dedu. Na psihološkom nivou, govori nam o karakteru, temperamentu i o tome kako nas drugi doživljavaju. To je način na koji se predstavljamo.

Druga kuća

Druga kuća predstavlja naše materijalno stanje, novac i pokretnu imovinu. Na psihološkom nivou – našu sposobnost za sticanje, vrednosni sistem, hedonizam i osećaj sopstvene vrednosti.

Treća kuća

Treca kuca predstavlja braću i sestre (pre svega mlađe), rodbinu, komšije, osnovnu školu, pisma, prevozna sredstva, kratka pu-tovanja, saobraćaj. Psihološki, ona opisuje našu komunikativnost, intelekt, rečnik, način razmišljanja.

Četvrta kuća

Vrh četvrte kuće zove se Imum coeli (dno neba), a njegova oznaka je IC. Označava majku u muškom horoskopu, a u ženskom oca, zatim porodicu, kuću, nepokretnu imovinu, domovinu, privatni posao i grob. Takođe predstavlja psihološke temelje, podsvest i dušu.Peta kuća

U objektivnom smislu, ona predstavlja decu, srednju školu, mesta zabave, lutriju i šou-biznis. U psihološkom smislu, ovo je kuća ljubavi, zadovoljstva, umetničkih i sportskih talenata i kreativnosti.

Šesta kuća

Shesta kuća pripada našim podređenim saradnicima, podstanarima, kućnim ljubimcima. Opisuje naše zdravstveno stanje, način odevanja, higijenu. Na psihološkom nivou, odgovorna je za navike, obaveze, marljivost i rutinu.

Sedma kuća

Vrh sedme kuće naziva se Descendent i označava se sa DC (DE, Desc). Objektivno, predstavlja naš brak, bračnog, kao i poslovnog partnera, javnost, javne neprijatelje, u ženskom horoskopu baku, a u muškom dedu. Veoma je važna, jer psihološki predstavlja naš odnos prema sopstvenoj suprotnosti, sposobnost da uspostavimo ravnotežu sa suprotnom stranom.

Osma kuća

U objektivnom smislu, ovo je kuća novca od drugih, nasledstva, kredita, regeneracije, operacija, seksa i smrti. Psihološki govori o strahovima, strastima, okultnim iskustvima, posesivnosti i unutrašnjoj transformaciji.

Deveta kuća

Ovo je kuća visokog obrazovanja, zakona, dugih putovanja, inostranstva i izdavaštva. Na psihološkom nivou, to je religioznost, moralnost, vera, životna filozofija i mudrost.

Deseta kuća


Vrh desete kuće zove se Medium coeli (vrh neba). Označava se sa MC. Objektivno, ova kuća predstavlja profesiju osobe, njen status, nadređene i jednog roditelja (u muškom horoskopu oca, a u ženskom majku). Deseta kuća predstavlja ambicionost, autoritet, ponos i utisak koji osoba ostavlja o sebi.


Jedanaesta kuća

Objektivno, opisuje prijatelje, stariju braću i sestre, tuđu decu, socijalne i humanitarne aktivnosti, penziju. Na psihološkom nivou označava naše nade, planove i želje.

Dvanaesta kuća

Ova kuća označava zatvorena mesta, bolnice, zatvore, ludnice, manastire, tajne neprijatelje, kumove, daleko inostranstvo, ostrva, špijunažu. Psihološko zdravlje zavisi od dvanaeste kuće, kao i unutrašnja mistična iskustva. To je kuća usamljenosti, izdaje i iracionalnog.
Lisa


Bitno je znati tacan sat i minut rodenja, kao i tacno mjesto, jer to utice na proracun Ascendenta, koji se jos naziva i podznak ili pocetak prve kuce. To je istocna tacka u trenutku rodjenja i pokrece se prilicno brzo, tako da zna bit razlicit cak i kod blizanaca rodjenih u veoma malom vremenskom razmaku.Konkretno znacenje kuce zavisi u kom znaku pocinje. Osim toga, svaki znak ima jednog ili dva vladara, to su planete koje utjecu na zbivanja u znaku.
Skoro svaka kuca ce zauzimati, bar po dva znaka (mada moze i jedan ili po tri), tako da ce svaka kuca imati odgovarajuci broj vladara. Posebno je vazan polozaj vladara prve kuce,(ili Ascendenta) jer nije svejedno da li je vladar prve kuce u desetoj u Ovnu, Biku ili Jarcu.
Mirjana Bejtovic


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2007, 23:57 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
Planete

Na redu su planete kao treća komponenta horoskopa. Pored znakova i kuća,one su aktivni nosioci jedne sudbine

Planete su aktivni nosioci jedne sudbine. One se stalno kreću i zahvaljujući njihovom položaju u znaku i kući, možemo proceniti, na koji će način ,ispoljiti svoju prirodu, u konkretnom horoskopu.

Takođe, važne informacije ćemo dobiti i iz njihovog međusobnog odnosa. Kada se planete međusobno nalaze pod određenim uglom, kažemo da su one u aspektu. Aspekte ćemo ostaviti za kasnije, a sada obrađujemo esencijalnu prirodu planeta.

Moderna astrologija barata sa deset planeta, tačnije dva svetla i osam planeta Sunčevog sistema (ne računamo Zemlju).

Takođe, koriste se i Severni i Južni Mesečev čvor. To nisu nebeska tela, već predstavljaju tačke u kojima se seku Mesečeva putanja i ravan ekliptike.

Tradicionalni astrolozi nisu koristili transcendentne planete (Uran, Neptun i Pluton) u tumačenju horoskopa, jer se za njihovo postojanje do pre par decenija nije ni znalo. One nisu vidljive golim okom i njihov upliv se pre svega ogleda u kolektivnim događajima.
Za nas one dobijaju na značaju ako grade jače aspekte sa ličnim planetama (Suncem, Mesecom, Merkurom, Venerom, Marsom).


Sunce i Mesec

Sunce i Mesec su svetla i s obzirom da oni daju život i njihov položaj u horoskopu je veoma bitan.
Kada je Sunce iznad horizonta (iznad ose Ascen- dent/Descendent, odnosno u nekoj od 7. do 12. kuće), kažemo da je u pitanju dnevno rođenje i tada je ono važnije od Meseca.
Ako je Sunce ispod horizonta (u jednoj od prvih šest kuća), radi se o noćnom rođenju i tada će Mesec biti značajniji. Takođe, u muškom horoskopu je važnije Sunce, u ženskom Mesec.

Sunce
predstavlja svest o sebi, ličnost, ego, volju za životom. Ukazuje na deo sudbine koju stvaramo svojom voljom. Ono je racionalni deo čoveka. Kroz poziciju Sunca u horoskopu možemo opisati sve važne ljude u našem životu: oca, šefa, svaku osobu koju smatramo autoritetom, a u ženskom horoskopu će to biti i muž.


Položaj Meseca
određuje u kojoj meri je čovek pod uticajem sudbinskih događaja. On opisuje spontana dešavanja, dušu i iracionalni deo ličnosti. Mesec ne deluje ni na jednu planetu, a sve one utiču na njega. Predstavlja majku, porodicu, kuću, a u muškom horoskopu i ženu. U životu treba izbegavati simboliku planete koja napada Mesec. Sunce i Mesec vladaju čulom vida.Merkur

Merkur upravlja intelektom i govori nam kako osoba misli, komunicira i kakve odluke donosi. Vlada govorom, pisanjem, knjigama, ugovorima, informacijama, prevoznim sredstvima, kratkim putovanjima i trgovinom. Označava i decu, učenike, braću, sestre... Harmoničan Merkur donosi sposobnost analiziranja, dobar govor, spretne ruke i duhovitost. Ako je neharmonično postavljen, daje sarkazam, dvoličnost i nestabilnostVenera i Mars

Venera
je princip ljubavi, radosti, lepote, umetnosti, kulture... Ona je prirodni signifikator za brak, a u muškom horoskopu predstavlja devojke i ljubavnice. Kroz položaj Venere ćemo videti oblasti života koje osobu čine srećnom. Loše položena Venera umanjuje finoću osobe, njenu sposobnost za radost i uživanje i može biti uzrok lenjosti, taštine i površnosti.


Mars

je muški seksualni princip, utelovljenje dinamizma života, strasti i želje za promenom. Simbol je borbe, akcije i snage, kao i animalnog u nama. Pozitivan aspekt daje hrabrost, istrajnost u borbi, energičnost, vitalnost i fizičku snagu. U lošem stvara mržnju, bes i daje sklonost nasilju.Jupiter i Saturn

Jupiter
je planeta znanja i mudrosti. Dobroćudan je, pozitivan i optimističan. On je naš anđeo čuvar. Ima potrebu za širenjem. Vlada visokim obrazovanjem, filozofijom, religijom, dalekim putovanjima, novcem, a ta-kođe i strancima, sveštenicima i učiteljima. Upravlja pravdom, advokatima, kao i višim slojevima društva.


Saturn
je Jupiterov antipod. Njegova osnovna potreba je sažimanje i skupljanje. On je planeta sudbinskog i određenog. Traži odgovornost. Rezultanta je naših prošloživotnih iskustava i opisuje naš dug u ovom životu. Konzervativan je i ne voli promene. Vlada prošlošću, tradicijom i istorijom. Jedini način da ga prevaziđemo je da mu se povinujemo. Vlada vremenom, starim ljudima, teškim i hroničnim bolestima.Uran, Neptun, Pluton

Uran
dolazi kao revolucija i oslobođenje koje neočekivano izaziva promenu svih stvari oko sebe. Bespolan je, neutralan, nepristrasan, a samim tim i univerzalan. Osnovni princip je sadržan u suprotnosti, u buntu protiv pozicije, pa se izražava kroz revolucije i slično. Izvan je svih normi i pravila. Psihološki ga otkrivamo kroz intuiciju. On je začetnik ideje komunizma. Vlada astrolozima, čudacima, razvedenim ljudima, kockarima, ateistima, a zbog svoje bespolnosti i homoseksualcima. U lošim aspektima može dati anarhistu revolucionara, buntovnika, ali svakako čini život zanimljivim i punim iznenađenja.


Neptun
je planeta tajni, mistike, snova, bajki, božanske ljubavi... Povoljno postavljen, donosi visok nivo spiritualnosti, svesti i inspiracije. Naglašen je kod umetnika. Sve religije pripadaju Neptunu. Ljudi koji su idealisti, te stoga skloni iluzijama i zabludama, takođe su predstavljeni Neptunom. U lošem aspektu imamo sujeverje, lopova, lažova, ali i čoveka koji je žrtva takvih stvari. Ćak i dobar aspekt Neptuna i Merkura može dati krađu ili laž, ali se one neće otkriti, dok se u lošem aspektu prevare gotovo uvek otkrivaju.


Za razliku od Neptuna koji predstavlja sve što je beskonačno, daleko i veliko,Pluton predstavlja sve što je beskonačno malo. On nam omogućava da menjajući nešto na beskonačno malom u sebi, promenimo bilo šta oko sebe. Psihološki, Pluton govori o moći, harizmi, jakoj privlačnosti, seksualnosti, magnetizmu, zračenju. Vlada ljudima koji imaju potrebu za velikom moći i kontrolom nad svim stvarima. To su često ljudi vezani za institucije moći, kao što su vojska ili DB, ali i članovi podzemlja, fanatici, naoružani i opasni ljudi.
tekst: Zorica Ilijevski /Lisa/

--------------------------------------------------------------------------------


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2007, 00:08 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
Evo jedne korisne astro tabele


Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:49 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
sad malo o Suncu u znacima

OVAN

Osnovne chinjenice:

Planeta vladar: Mars
Polaritet: pozitivan
Kvalitet: kardinalan
Element:Vatra
Dragi kamen sreceijamant
Boje:crvena i bijela
Dio tijela:Glava
Glavne osobine:Energichan i nagao
Mjesto egzaltacije Sunca: 19° 59 Ovna
Egzil : Venere
Planeta u padu: Saturn

A sada samo ukratko o Ovnu,sakupljeno od raznih autora.

Ovan je prvi znak zodijaka.Element mu je vatra. Njegov nervni sistem je prilicno razdrazljiv.Njegov zivot je dinamicniji od drugih znakova.

Ovan ne podnosi mir,monotoniju,on je šampion takmičenja,kako na fizičkom tako i na
intelektualnom planu.Stvoren je da komanduje a ne da se pokorava.

Vrlo je vazno da kanalise svoju energiju dajuci joj cilj,jer je Ovnova energija intuitivna,kreativna,iracionalna,reaguje bez mnogo razmisljanja. Mora uvjek biti prvi,vodeci.

Rodjeni u znaku Ovna su hrabri,otvoreni,agresivni,aktivni,efikasni,ali i romanticni cijene one koji se ne povijaju njihovoj volji.

Mars mu daje vatreni ponos i nadmenost,ali sklon je pesimizmu,ako ne uspije u svojim zeljama.Umije da pretjeruje u trosenju svojih snaga,jureci u rizik.

Ovan se moze definisati kao maldalacki znak,pun sukoba i kontradikcija gdje dominiraju impulsivnost i akcija,dok razum dolazi kasnije.

Kako umiju da reaguju instinktivno i intuitivno,to su cesto nepromisljani pa i drski.Oni su ipak moralni.Žive u sadasnjosti,zaboravljaju prošlost,misle optimističku na buducnost.Nemirni su dinamicni i starstveni mada cesto puni ljudske topline,koja od njih cini dobre i njezne partnere.

Mars nagoni Ovna tj ljude rodjene u ovom znaku,da vode život pun akcija i trose neprekidne zalihe elektro-nervne energije.Oni su neumorni,ambiciozni i izuzetno takmicarski.Znaju da ruse sve pred sobom,uspinjuci se do najvisih polozaja.

Karakterishe ih jaka volja,izrazen osjecaj pravde borbenosti hrabrosti,strastvenosti,pobjednicki duh.Mars cini Ovnove punim zivota i zivotne snage.Buduci da imaju izvanredne sposobnosti,predstoji im sjajna buducnost.Pošto zive u stalnoj napetosti često su nervozni.Jakom voljom i tvrdoglavoscu,neustrasivo se probijaju kroz zivot,ne dozvoljavajuci nikakvu podredjenost.

Sretan broj je 42.

Ovnu odgovaraju Engleska,Njemačka,istočne oblasti-Aljaska,Koreja,Japan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:50 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
BIK

Opshte karakteristike:

Vladajuca planeta: Venera
Polaritet:Negativan
Kvalitet:Fiksni
Element:Zemlja
Omiljene boje:Zelena i braonkaste
Dragi kamen srece:Smaragd
Dio tijela:Grlo i vrat
Glavne osobine:Produktivan ali tvrdoglav
Egzaltacija Mjeseca na 3. stepenu Bika
Egzil: Marsa, Plutona
Planeta u padcu: Uran
Vladar kuce: 2. kuca astrološka

Ukratko o Biku sakupljeno od raznih autora.

Bik je kao znak osjecajan,pouzdan,spreman da prihvati odgovornost. Bikom vlada planeta Venera koja je dobila ime po boginji ljubavi.

Bik koristi energiju da napravi nesto trajno.To je fiksni zemljani znak,koji cvrsto stoji na svojim nogama,krajnje je pouzdan. Ima snaznu potrebu za sigurnoscu, kako na emotivnom tako i na finansijskom planu.Talentovan je za umjetnost.Venera koja je cuvar ljubavi i ljepote,cini da bude romantican i culan.
Mozda svoju sudbinu nece dostici brzo,ali ce je kao legendarna kornjaca,sa kojom cesto porede Bika sigurno dostici.

Biku odgovara plodna zemlja s povoljnom klimom,zemlje:Ukrajina,Holandija, Da-nska,Grčka,Malezija,Poljska,Mala Azija,Kipar,Škotska,Argentina


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:51 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
BLIZANCI

Opshte karakteristike:

Vladajuca planeta:Merkur
Polaritet:Pozitivan
Kvalitet:Promjenjiv
Element:Vazduh
Omiljena boja :Zuta
Dragi kamen srece:Ahat
Dio tijela:Ramena,ruke i pluca
Kljucna fraza:Ja mislim
Glavne osobine:Pametni ali povrshni
Kuca:Treca
U izgonu Jupiter

Blizanci su spretni umom,a što se tiče srca,ona sadrže mnogo malih skrivenih odajica u kojima se kriju strasti,nežnost,iznenadjenja, humor,nade i sunčeva svjetlost.Neke od tih odajica ostaju zaključane cio život i samo neki drugi Blizanac može znati koja kombinacija može da ih otvori.

U svijetlim momentima su veseli,šarmeri pričalice,u periodima »mračnjaštva«su usamljeni,depresivni,nesigurni.
Blizanci experimentišu sa srebrnim snovima i zlatnim nadama,a onda padaju u sivilo utučenosti,odakle ce opet iznenada prhnuti, u svu bjelinu djetinjaste nade.
Blizanac je sklon kao i Rak,smijanju pred publikom a plakanju nasamo.

Linda Gudmen

BLIZANAC je promjenjivi vazdusni znak,muškog polariteta,koji vlada trecim poljem horoskopa,u koje spada:rodbina(braća ,sestre,tetke,stričevi,strine)saobraćaj,izdavaštvo ,pisanje mladje osobe,trgovina,što znači da su ovo njegovi resori.
Obožava učenje,komunikaciju,zabavu i igru,promjene.Vladar mu je Merkur –(glasnik Bogova)

Rodjeni u znaku Blizanca su veoma vitalni,inteligentni,vole život i umiju da žive,zahvaljujući lakoći kojom savladjuju prepreke i urodjenom šarmu.Podanici ovog znaka su visoko intelektualna bica.Imaju vječito mladalački karakter..Njihova inteligencija je veća od prosječne.Oni su kao vjetar.
Niko kao Blizanac ne moze da ocjeni sto je bitno u nekoj stvari.Uglavnom su nosioci srece za druge.Uvjek su puni duha i razumjevalnja za svakog ko se nadje u nesreci.
Za Blizanca ljubav često znači dobar razgovor,njemu je potrebna zanimljiva i pamtena osoba,a to je zdrav razum.
I kad odrastu,Blizanci ostaju velika djeca.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:57 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
RAK

Opshte karakteristike:

Vladajuca planeta:Mjesec
Polaritet:Negativan
Kvalitet:Kardinalan
Element:Voda
Omiljena boja :Bijela i srebrna
Dragi kamen srece:Biseri i mjesecevo kamenje
Dio tijela:stomak i grudi
Kljucna fraza:Ja osjecam
Glavne osobine:Intuitivan ali ćudljiv
Kuca:Cetvrta
U egzaltaciji:Jupiter na 15 st
U izgonu :Saturn
U padu :Mars na 28 st.

Rak plijeni svojom emocionalnom toplinom, mekoćom i zatvorenom skrivenom emocionalnom snagom sa šifrom na ulazu u taj svijet. Rak je naime jedan od najintrovertiranijih znakova zodijaka. Poseban osjećaj za porodicu i dom, potreba za toplim i sigurnim utočištem i suptilna osjetljivost za duboke snažne, pa i prefinjene emocije nerijetko ovaj znak odvede do strastvene vezanosti uz muziku, djecu, a i umjetnost uopšte.
Čvrsto razdjeljuje svoj intimni svijet od svih ostalih i u njemu suvereno vlada. U stresu može pokazivati znake izuzetne isključivosti prema tom vanjskom svijetu i panično reagovati u pokušaju da vas otjera čim dalje.

Parapsihološke karakteristike Raka: od samog rodjenja počinje da osjeća okolinu i da o njoj razmišlja.Ima istančan osjećaj za ljude sa kojima dolazi u kontakt,pa odmah zna koliko je ko prema njima iskren i sposoban za pravo prijateljstvo i ljubav.Zbog uticaja Mjeseca izuzetno su mocni medijumi,jer ovu planetu povezujemo sa nesvjesnim,intuicijom,magijom, i sl stvarima.Često se dešava da predvide i ono što je njihjov sagovornik htio reci.Snovi im daju odredjene znakove,a skloni su i predvidjanju sudbine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:57 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
LAV

Opshte karakteristike:

Vladajuca planeta:Sunce
Polaritet:Pozitivan
Kvalitet:Fiksni
Element:Vatra
Omiljena boja :Zlatna i narandzasta
Dragi kamen srece:Rubin
Dio tijela:Srce i kičma
Kljucna fraza:Ja hocu
Glavne osobine:Ekstrovertan ali zahtijevan
Kuca:Peta
U egzaltaciji:Pluton 3 st
U izgonu :Uran
U padu :Neptun 21 st

Lav zauzima sredinu ljeta,obiljezava ga pun procvat prirode pod toplim zracima Sunca.Kao srce Zodijaka,Lav izrazava radost življenja,ponos,plemenitost i ambicije.S njim se vracamo elementu vatre,ali od Ovna(koji je takoodje vatreni znak)do Lava,princip se preobrazava,pa se od sirove životinjske snage,apsolutne poput iskre munje,dolazi do snage koja zrači svojom toplotom i zrelošću.

Kao simbol najviše vlasti i moći,Lav je simbol pravdedakle su i Lavovi Solomonovih prestola,francuskih kraljeva i srednjevjekovnih biskupa.

Lav se odlikuje smelošću i otvorenošću.Vjeruje u ljude i svakom daje povjerenje a, ko ga jednom iznevjeri,Lav mu nikada ne prasta.U svakom drustvu on je duhovni vodja,koji zrači snagom,dostojanstvom i plemenitošću.Nikad ne ostavlja nešto nezavršeno.Lav voli avanture,mada kada nađe osobu koja mu odgovara,poželi da je sa njom zauvjek.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:58 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
DJEVICA


Opshte karakteristike:

Vladajuca planeta:Merkur
Polaritet:Negativan
Kvalitet:Promjenjivi
Element:Zemlja
Omiljena boja :Marinskoplava
Dragi kamen srece:Peridot
Dio tijela:Nervni sistem
Kljucna fraza:Ja analiziram
Glavne osobine:Analitičan ali zakeralo
Kuca:Šesta
U egzaltaciji:Merkur 13 st
U izgonu :Neptun
U padu :Venera 27 st


Rodjeni u Djevici su racionalni,oštroumni,imaju dobru moć zapažanja,,veoma su analitični,intuitivni,njihova dominantna planeta je Merkur.Temperament im je izuzetno složen i zatvoren.
Djevice uvjek pažljivo ispituju,analiziraju,kritikuju i proučavaju situaciju do najsitnijih detalja.Snalažljivi su u svakoj situaciji.
Podanici ovog znaka,zahvaljujuci svojoj otvorenosti i posebnom izgledu koji zrači.One su blistavih oratosrskih sposobnosti i razuma.Djevice pod vladajucom planetom Merkurom,koji je Bog trgovaca i lopova,su vrlo inteligentni analitičari,koji imaju mentalnukartoteku svega sto vide i znaju,istancana čula ukusa i vida ,njuha i sluha.
Djevica je rodjeni kritičar,ona je detaljisat i perfekcionista.
Zbog silnog analitičnog duha i kritizerstva,Djevica teze uspijeva da joj simpatični dio ličnosti dodje do izražaja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:59 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
VAGA

Opshte karakteristike:

Vladajuca planetaVenera
Polaritet:Pozitivan
Kvalitet:Kardinalni
Element:Vazduh
Omiljena boja :Plava i pastelne
Dragi kamen srece:Safir i žad
Dio tijela:Bubrezi i koza
Kljucna fraza:Ja održavam ravnotežu
Glavne osobine:Kosmopolitski ali nodlečan
Kuca:sedma
U egzaltaciji:Saturn 20 st
U izgonu :Mars
U padu :Sunce 29 st


Vagom vlada planeta Venera,koja joj daje umjerenost,ljepotu,ljubav i pravednost,privlacnost za sve sto je lijepo i prefinjeno,kao i zelju da zivi u harmoniji sa sobom i drugima.Prilicno se lako prilagodjavaju svim okolnostima.Možda je Vaga s tog stanovista ,najsrecniji znak,jer i kad joj ne ide bas sve na ruku,ona se zadovoljava onim sto joj zivot pruza.

Vaga voli savrsenstvo,ne voli svadje i nesuglasice,srdačna je i prilagodljiva,spremna da pomogne.Ona ima ljubazan i iskren karakter i posjeduje blistavu inteligenciju.Vaga je sentimentalna,njezna,osjecajna.Teži harmoniji,staloženosti,vjecitom optimizmu,kao i zelji za putovanjima.

Vaga nije za fizicki posao vec za finansije,umjetnost,trgovinu.
Podanici Vage su cesto opimisti,veseljaci,ali u njihovoj cudljivoj prirodi,smjenjuju se periodi zanosa i optimizma sa trenucima depresije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 21:59 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
ŠKORPIJA


Opshte karakteristike:

Vladajuca planeta:Pluton
Polaritet:Negativan
Kvalitet:Fiksni
Element:Voda
Omiljena boja :Tamnocrvena i crna
Dragi kamen srece:Opal
Dio tijela:Reproduktivni organi
Kljucna fraza:Ja želim
Glavne osobine:Strasni ali opsesivni
Kuca:Osma
U egzaltaciji:Uran 11 st
U izgonu :Venera
U padu :Mjesec 3 st


Škorpioni su po prirodi tajnoviti.Vole noć,sijenke,smeta im sve što je bučno,zaslepljujuce,razdražuje ih.
Usko vezane za sve što je mračno,osobe rodjene u ovom znaku,osjećaju jaku privlačnost prema misteriji brojeva.Glavni srećan broj-100.
Njihov precizni,logični,oštar i matematički um,neprestano luta izmedju matematike i nedokučivog.
Podanici ovog znaka su jaki ,ponosni, vole da dominiraju iako su vodeni,umjetnički znak,smatraju se najopasnijim od svih«vodenjaka«.Mada znaju za uzvišena osjećanja,umiju da budu i prilično nepopustljivi,tvrdoglavi,pa i okrutni,te ih je često teško razmjeti.,odgonetnuti,jer ,su nedefinisani,kompleksni,simbol im je noćni Mars;oni su tekuća vodena vatra i često-genijalni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 22:00 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
STRIJELAC

Opshte karakteristike:

Vladajuca planeta:Jupiter
Polaritet:Pozitivan
Kvalitet:Promjenjivi
Element:Vatra
Omiljena boja :Tamno plava
Dragi kamen srece:Safir,Tirkiz
Biljka :Mimoza,karanfil
Kucaeveta
U izgonu :Merkur


Strijelcom vlada Jupiter, koji mu neiscrpno daruje snagu i pravednost, religiozni smisao, plemenitost, velikodušnost, moralnu vrednost i td. Strelac ima blag karakter, kao i narav, otvoren i prilično vedar. Impulsivan a ponekad i strog, razuman i pun obzira za druge, uvek spreman da im pomogne, a tu mu osobinu daje Jupiter, kralj Riba....
Strelac prihvata život sa filozofijom, ne plašeći se nikakavih iznenadnih situacija, pa je lepo biti u njegovoj blizini: uvek je ljubazan i ume da pokaže iskrenu odanost i velikodušnost. Inače, on je hrabar pobornik svoje slobode i ne toleriše prinudu.Neodoljivo ga privlače neobične i egzotične stvari, pridaje veliki značaj intelektu, nastojeći da obogati svoj duh i svoju kulturu.
Njegova je inteligencija živa i spontana, a njegov smisao za realnost ne dopušta mu da se gubi u sitnim stvarima. Smeo, ume da planra, predvidja, zalazi u ispitivanje svom vatrom duše, tražeći dublji smisao. Osećanja su mu humana, protiv okrutnosti i tlačenja, nasilja i nepravde, idealist, optimist, imajući uvek u vidu neku moralnu zakonitost medju ljudima.
Temperament - odmereno koleričan, kontroliše sebe i svodi impulse svog ponašanja u kolotečinu. Ni u čemu ne uživa toliko kao u društvu sakupljenom na brzinu, iznenadnom putovanju ili nepredvidjenim dogadjajima - veruje u spontanost, zabavu, igru, smeh..Rodjeni je optimista koji misli da se proliveno mleko može ponovo sakupiti uz malo više truda i dobre volje
Veruju da je '' trava zelenija iza ograde'' a potreba za stalnim izazovima i podražajima pretvara ga u nemirnog lutalicu koji nikada nije siguran da li je ono što ima doista i ono što želi. Ponekad se užasava odgovornosti, a to što ništa ne odgovara njegovom idealu, samo je dobar izgovor za nevezivanje.

Jupiter je velika sreća, pa su njegovi podanici obdareni uspehom i čašću, bogatstvom i srećom.Jupiter ne obezbedjuje samo materijalni uspeh i bogatstvo, već označava i bogatstvo duha. Zato su mnogi Strelci veliki fičozofi, i krajnji idealisti, ponekad duboko religiozni. Svoje lično mišljenje kažu netrepnuvši.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 22:01 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
JARAC

Opshte karakteristike:

Vladajuca planeta:Saturn
Polaritet:Negativan
Kvalitet:Kardinalan
Pol:Zenski
Element:Zemlja
Omiljena boja :Srebrna
Dragi kamen srece:Safir,kristal
Biljka :Ljubichica
Kucaeseta
Egzaltacija :Mars 28 st
Izgon:Mjeseca
Pad:Jupitera na 15 st


Tipičan Jarac živi u spokojstvu,klasicnom svijetu prakticne aktivnosti,gdje je mudrost kraljica.On bi u suštini trebalo, da više voli kuću, nego da vodi nomadski zivot.Mada posto Jarcem vlada planeta Saturn, Jarac sa godinama postaje sve osjetljiviji prema putovanjima,tako da ce i sama pomisao na njih da ga uzbudi.
Muskarac Jarac je tih, ne voli bucno drustvo i galamu, nije bas recit, odnosno- komunikativan je samo kad on hoce i s kim hoce. Njemu je posao na prvom mestu. Voli da zna sve unapred i pomno planira svaku akciju. Retko upada u avanturu, a predlog da se pridruzi putovanju bez cilja smatrace za najgoru uvredu.

Pouzdan je i veran i nikad nece nikome otkriti tajne koje su mu poverili. Stalno je u poslu, samo da bi na vreme zaradio dovoljno novaca, koji ce ga, po njegovom uverenju, spasti od bede i nemastine pod stare dane. Nikad ne pozajmljuje novac, a i ne trazi od drugoga. U poslu je posten i nece nikog da prevari. S njim je prijatno i korisno poslovati. Vole da su im zene domacice, zanimljive u krevetu, ali cene njihovu samosvojnost. Prihvatice i ravnopravnu podelu poslova.

Zena Jarac je ambiciozna karijeristkinja kojoj nista nece biti tesko i nemoguce. Za nju je svako sredstvo dobro za ostvarenje plana. Ona zeli da bude finansijski nezavisna. Ne podnosi autoritet i nametnutu disiplinu, a bogatiji bankovni racun pojacace njenu sigurnost u tom smislu


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
POWERED_BY
Prevod - www.CyberCom.rs