forum.kraljevo.com

Forum posetilaca internet prezentacije www.kraljevo.com
Danas je 13 Avg 2022, 17:01

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2007, 21:11 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
Ovdje mozemo pisati o tome,kakva ste kombinacija znaka i podznaka

npr:

Znak Vaga-podznak Riba

Ličnost rođena u ovoj kombinaciji deluje uvek pod uticajem svoje osećajnosti i taj stav je često sprečava da u potpunosti iskoristi sve svoje snage. Sukob koji se rađa iz težnje ka ravnoteži i harmoniji kako u samoj sebi tako i u svetu oko sebe vodi je ka olakom trošenju najboljih snaga svoga bića, u beskorisnoj bici na dva fronta, što joj često stvara neizbežnu nesposobnost da se prilagodi stvarnosti.

Difuzna ličnost, podložna uticajima, puštena na pašu razuzdanih osećanja, emotivna, sva u ključanju, često vodi Vagu - Ribe da se potpuno izgubi u drugome, da se daje bez uslova i da traži ludu, apsolutnu, totalnu, raznovrsnu, grandioznu i rušilacku ljubav. Nesklona mržnji, nije zlopamtilo, u stanju je da voli strasno čak i nekoga ko joj nanosi bol.

Obično je neodlučnog karaktera, suviše na raspolaganju svojoj okolini, suviše izložena uticajima da bi mogla da se afirmiše zaista kao pojedinac. Događa se čak da pateći od psihološke ranjivosti nema dovoljno samopouzdanja i ne usuđuje se da se izrazi iz straha da ne "bubne" neku glupost. Tim pre što joj je ponekad teško da ima svoje sasvim lično mišljenje o svetu, o ljudima i događajima.

Ove mane mogu, zauzvrat, da imaju i jednu pozitivnu stranu: pošto je otvorena, raspoloživa, prihvata mišljenje drugih, Vaga - Ribe, uglavnom vrlo društveno biće, ima šansu da svoju ravnotežu pronađe u prilagodljivosti koja tada postaje razlog njenog življenja. Pošto se vešto uklapa u kalupe, velika elastičnost njenog duha dozvoljava joj da se uključi u svaku društvenu grupu, da prihvati modu trenutka i ukus većine sa nekom vrstom spremnog komformizma koji se za čas modifikuje da bi se uklopio u dominantne uzore. U mnogim slučajevima ona je važan posrednik koji pomaže ljudima da se razumeju i opste...

Ali, da bi sve to postigla, ne bi smela da se prepusti svojim unutrašnjim sukobima, jer time gubi mogućnost da živi punim životom i doživi iskustva, makar i pogrešna, ali istovremeno neophodna formiranju uravnotežene i zrele ličnosti koja je svesna svojih mana i vrlina...

- Vi ste najprozaičnija Vaga u zodijaku. Obdareni profinjenom spoznajom drugih i suptilnom inteligencijom, Vi ste osetljivi na sve što je oko Vas. Vaše brojne sposobnosti su ponekad inhibirane slabom voljom. Ne odlikuje Vas velika fizička energija i imate potrebu za pomoć sa strane; treba da izbegavate da se previše raspršujete, da se krećete u svim pravcima.

"Odrani na živo", bez mnogo odbrane, Vi primate mnogo udaraca i nikada ih ne uzvraćate. Vaša strahovita potreba za ljubavlju, romantična do ekstrema, stvara Vas ranjivom u ljubavnim igrama. Ipak, ako je tačno da ste naivni i uvek spremni da se zanesete, isto tako je tačno i da Vas Vaša bezgranična gipkost izvlači iz mnogih neprilika; izgledate saosećajno i nemoćno, a zatim iznenadite sve oko Vas Vašim pribranim i uravnoteženim stavom. Ali, ako tu ne nađete neki svoj račun, ili budete prevareni, nestaćete u vidu dima, baš kada pomisle da su Vas zadržali zauvek...
Izvor:astro-art.net


Poslednji put menjao andjela pizelly dana 14 Jul 2007, 11:18, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 01:42 
OffLine
Kraljevčanin omladinac
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2007, 17:25
Postovi: 25
moze djevica/lav?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 11:15 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
gospodja je napisao:
moze djevica/lav?


Devica nije baš u svom elementu u spoju sa Lavom, koji unosi u ovu ličnost snage potpuno suprotne snagama Device. Ipak, ova struktura je mnogo lakša za življenje nego obrnuta kombinacija - Lava sa podznakom Device. Rađa se ličnost koja, iako sposobna za velika ostvarenja, mora neprestano da vodi tešku bitku kako bi održala u ravnoteži čas preterane impulse Lava čas obuzdavajuću logiku Device; veština da dobije ovu bitku omogućiće joj da osvoji solidne pozicije koje, čak i ako je ne zadovolje u potpunosti, ulivaju joj neophodan podstrek u daljem usponu.

Stidljiv i rezervisan temperament Device umanjuje maniju veličine koja pokreće Lava. Ovo biće uglavnom ume sebi da pruži sredstva za ostvarenje svojih planova do poslednjeg detalja. Reč je o nemirnoj prirodi, ali veoma plodnoj i produktivnoj koja ne zna za ograničenja i prepreke. Ovaj karakter teži da se brzo uravnoteži i sazri. Svestan svojih ograničenja koliko i svojih sposobnosti, on tačno zna dokle može da ide i čuva hladnokrvnost u teškim situacijama. Rođeni u ovoj kombinaciji imaju potrebu da se potvrde da bi se oslobodili a logički i praktični duh im je glavni adut za materijalni uspeh...

- Vi ste Devica koja voli da bude centru pažnje, mada možda i ne želite to toliko kao što se čini na prvi pogled. Vaše prisustvo se oseća, Vaše organizatorske sposobnosti dolaze do izražaja i imate uticaja na okolinu. Generalno, uspeh postižete bez nekih velikih napora. Izazivate poverenje kod drugih ljudi, radite mnogo, znate da se povremeno pokažete veoma efikasnim i da svoj diskretni autoritet pokazujete nad drugima.

Vaša snaga je više upadljiva nego Vaša slabost. Izbegavajte da svoje želje smatrate stvarnošću, da imate iluzije o sebi ali i o drugima; ako ostanete lucidna osoba imate šanse da uspete na materijalnom planu. Neosporno je da ste egocentrični, ambiciozni i da ne možete proći nezapaženo. Pa ipak, imate i mnogo kvaliteta: volju, hrabrost, razumevanje za drugoga, osećanje časti. Vi vladate i postajete neophodni, brinete se o svemu i svima, ulažući u to sve svoje snage. Uvek ste u potrazi za čvrstim osloncima i možete računati na pomoć prijatelja.

Vaše teškoće ogledaju se i u tome što čim dobijete jednu bitku, bacate se u drugu, ne bi li se popeli još malo. Po prirodi egocentrični i ponosni, umete da se plasirate, društveni ste, esteta, jednom rečju kreativac. Vaše ponašanje može varirati od preterane eksponiranosti do suzdržanosti, tako da Vaša okolina nikad ne zna s kim ima posla. Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi.

Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilično rastužuje. Ambiciozni ste, Vaši ciljevi moraju da budu uzvišeni, a sredstva kojim će se oni postići otmena. Idealista, verujete u izvesne vrline kao što su poštenje i pristojnost. Vaša negativna osobina: loše postavljen i upravljen ponos koji veliča Vaš egoizam. Odnosi sa okolinom zbog toga stradaju. Takvo ponašanje bi moglo da Vas vodi u velike greške, naročito na emotivnom planu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: .
PostPoslato: 20 Jul 2007, 12:11 
OffLine
Kraljevčanin omladinac

Pridružio se: 28 Jun 2007, 07:52
Postovi: 26
Škorpija-Vaga


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: .
PostPoslato: 21 Jul 2007, 23:54 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
lana 81 je napisao:
Škorpija-Vaga


Ovo je veoma kontradiktorna kombinacija - evo prirode koja je u večitom sukobu sa samom sobom. S jedne strane vođena je snagom i istraživačkim nemirom Škorpije, s druge uvek je spremna da žrtvuje sebe željama za mirom i ravnotežom, što je karakteristično za Vagu; osećate se žrtvom što pripada Vagi, ali Škorpija u Vama stvara tvrdoglavu i tešku osobu. Škorpija je prvenstveno okrenuta tamnim dubinama života, voli da analizira, kritična je, pokretana jakim strastima, dok je Vaga otvorena, vedra, usmerena prema pozitivnim emocijama.

S jedne strane, nedostaje Vam snage i agresivnosti, a s druge možete postati veoma divlji. U svakodnevnom životu, kao i u osećajima mogu se pokazati velike disharmoničnosti. Izražena strastvenost može nezgodno oblikovati sudbinu i uveliko promeniti životne okolnosti. Ipak, sukob ovih dveju snaga može dovesti do ostvarenja drugih težnji, jer ovakve ličnosti nose i razvijaju u sebi ogromne sposobnosti koje usmeravaju koliko ka praktičnim toliko i ka duhovnim ciljevima...

Bolna unutrašnja oluja, zabranjeni jesenji raj, ugašeno svetlo u neizmernom haosu bića, nedostupne harmonije - to je psihološka osnova koja odlikuje vezu Vage i Škorpije. Nagon samoodržanja gubi se i traži, bistrina i logika poremećene su nemirnom osećajnošću i paklenim ritmom seksualnih impulsa, ljubav prema lepoti sudara se sa još živim ostacima primitivne animalnosti i čovek se neprestano pita nad samim sobom u pokušaju teške sinteze.

Utoliko teže što okleva da upotrebi jača sredstva, dakle da se odrekne jednog svog dela da bi oslobodio drugi. Nešto u njemu što je jače od dobrih namera i pomirljivih želja, tera ga da skrene. Ostaje mu onda da se prilagodi svom načinu života i da ga u nadljudskom naporu dovede do onog savršenstva kome teži u potrazi za potpunom harmonijom. To je izazov koji baca sam sebi ako hoće da izađe iz duhovne zbrke koja ometa njegov razvoj.

- Nije Vas nimalo lako upoznati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Često delujete kao veoma spokojna i jednostavna osoba, a u suštini ste izuzetno komplikovano ljudsko biće, daleko osetljivije nego što to pokazujete. Imate snažnu volju, pomalo rezervisani, drugima ulivate poštovanje i skloni ste da stvari sagledavate u celosti, do samog dna. Vi ste intenzivniji i misteriozniji od ostalih Vaga. Vaš moćni šarm će Vam pomoći da steknete poverenje u sebe tokom godina i "zrenja" licnosti.

Morate se, međutim, neprekidno čuvati svog sarkastičnog jezika, koji može odvratiti druge ljude od Vas. Vodite računa i o svojim mazohističkim ponašanjima u ljubavi ili reskiru da se samouništite ako naiđete na nerešive konflikte. Samo ako konačno popustite pred impulsima svoje podsvesti i ako uspete da ovladate svojim fobijama, mogli bi da dosegnete poznavanje sebe same i uživate u nekoj vrsti lucidne sreće, pomalo naivno ali skloni razvoju filozofije života koja će Vam doneti aktivnu elastičnost karaktera u sukobu
www.astro-art.net


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2007, 15:13 
OffLine
Kraljevčanin omladinac

Pridružio se: 28 Jun 2007, 07:52
Postovi: 26
Bolna unutrašnja oluja, zabranjeni jesenji raj, ugašeno svetlo u neizmernom haosu bića, nedostupne harmonije - to je psihološka osnova koja odlikuje vezu Vage i Škorpije. Nagon samoodržanja gubi se i traži, bistrina i logika poremećene su nemirnom osećajnošću i paklenim ritmom seksualnih impulsa, ljubav prema lepoti sudara se sa još živim ostacima primitivne animalnosti i čovek se neprestano pita nad samim sobom u pokušaju teške sinteze.

Sve je tačno ali ovo je............. najtačnije...............hvala Andjo


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 31 Jan 2009, 19:09 
OffLine
Kraljevačka beba :)

Pridružio se: 31 Jan 2009, 19:02
Postovi: 2
da li moze strelac/skorpija?


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 04 Mar 2009, 14:20 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2007, 00:58
Postovi: 380
zooey je napisao:
da li moze strelac/skorpija?Ova kombinacija Strelca i Škorpije odrazila se prilicno komplikovano na Vašu licnost jer su to dva znaka cija se znacenja umnogome razlikuju. To je uzrokovalo time da ponekad želite da izadete iz sebe, da se otvoreno suprostavite svemu što Vas muci, da predete granice i samog sveta, ali za to kao da nemate dovoljno snage. Vi, uglavnom, uspevate da usmerite svoje interese i misli na probleme i najvažnija pitanja trudeci se da se držite dalje od teškoca i obaveza koje nosi svakodnevni život ali sve to zajedno zahteva mnogo snage, energije, potencijala...

S jedne strane, Vaša izražena potreba za nezavisnošcu, a s druge, pojacana posesivnost, najbolje se manifestuju kroz pobune i protivurecnosti kojima ste skloni. Te dve osobine preovladuju i sukobljavaju se u Vama, a ona Vaša jedinstvena, osobina da cesto skrivate svoje namere, ne pokazujete uvek svoju volju, cesto iznenaduje druge cinjenicom da su Vaše snage gotovo uvek u proporciji sa iskušenjima i teškocama trenutka. Posedujete, dakle, realnu sposobnost da dozirate svoje mogucnosti. Vaše ambicije vezane su za sadašnjost i konkretno, ali - ponekad kao da ne birate sredstva da bi došli do cilja.

Vi ste bice aktivno, tajanstveno, suptilno i duboko. Vidite daleko, sracunavate i smišljate, a zatim se angažujete do kraja nastojeci da steknete neki oblik moci nad bicima i stvarima. Ali uprkos prilikama, vrlo ste osecajni i romanticni, kao prijatelj vatren, kao neprijatelj opasan, rafiniran. Cistota i perverznost su na ratnoj nozi u Vašem duhu. U njemu se bez predaha sukobljavaju snage gradenja i snage rušenja. Uvek ste u odbrambenom stavu. Imaginacija, cesto mracna i negativna, uzrok je mnogih Vaših problema i pogrešaka u prosudivanju.

Nije Vas nimalo lako poznavati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Cesto delujete kao veoma spokojna i jednostavna osoba, a u suštini ste izuzetno komplikovano ljudsko bice, daleko osetljivije nego što to pokazujete. Imate snažnu volju i rezervisani ste, drugima ulivate poštovanje i skloni ste da stvari sagledavate u celosti, do samog dna. Vaša snaga sastoji se u moci regeneracije, u stanju ste da nadvladate svako iskušenje. Istina, njih ce biti mnogo ali to ne treba da Vas obeshrabruje. Samim tim sto ste Škorpija u horoskopu bicete cesto u prilici da se nosite sa problemima. Ipak, Vaš podznak Strelac i njegova vladajuca planeta Jupiter pomagace Vam u tim situacijama. Treba da znate i ovo: uzrok svih naših problema krije se u nama samima, ali Škorpija se tu istice više od ostalih znakova.

Dubina psihe uzrok je mnogih Vaših preterivanja, cesto vidite nepravdu i tamo gde je nema, isto tako teško se zadovoljavate postignutim, uvereni ste da možete više i bolje. Treba da vežbate na konkretnoj stvarnosti kako biste saznali koliko možete. Ali, Vaša strahovanja imaju neke realne osnove i nisu za odbacivanje, posebno kada je rec o Vašoj zdravstvenoj situaciji...
Ovo je samo dio astro price,koja se nastavlja kroz polazaj Mjeseca,Venere,Marsa....


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 02 Maj 2009, 12:44 
OffLine
Kraljevačka beba :)

Pridružio se: 31 Jan 2009, 19:02
Postovi: 2
i jarac znak, a blizanac podznak sa mesecom u ribama, izvinjavam se shto gnjavim ;x


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
POWERED_BY
Prevod - www.CyberCom.rs