Imam ASUS P5VDC-MX user guide MATIČNU PLOČU, računar sam kupio pre nepune dve godine, dosadašnja DDR2 RAM MEMORIJA mi je bila od 256MB 533MHz, a juče sam kupio od 1GB, u BIOS-u je AUTO-matski određeno 400MHz, mada sam ja njen rad promenio na 533MHz (vodeći se po predhodnoj memoriji), što se same nove memorije tiče sve je tehnički u redu, ne ''koči'' mi sistem, niti mi pravi bilo kakve značajne probleme, sem jednog koji me veoma zbunjuje, naime... kao što sam Vam već naglasio nova memorija ima 1GB, ali meni iz nepoznatih razloga taj 1GB nije ceo dostupan, već samo 448MB, i u BIOS-u, kao i u CONTROL PANEL-u u SISTEM-u jasno piše da je u računaru RAM 448mb, a ne 1GB, meni nije ni najmanje jasno šta je većinu te memorije zauzelo kada nakon njenog ubacivanja ništa nisam pipao, stoga Vas najlepše molim da mi pomognete u razjašnjenju ovog problema, biću Vam više nego zahvalan... Postoji li bilo koji način da iz te memorije izvučem maksimum, odnosno, da mi ceo taj 1GB bude dostupan? Ako postoji uputite me na koji se način to može ostvariti... Unapred HVALA!!!
edit: smanjio velicinu i debljinu slova...
|