QTA je napisao:
Koji god kupis do 250 evrica ce ti obaviti posao. Ne bih ti preporucio ni jednu drugu firmu osim gore navedenih jer su bez veze.
Ma, slobodno kupi bilo koji aparat od poznatih firmi koji stvarno vredi 250€, da nije neka naduvena cifra...
Samsung digimax A5 - Probao, zadivljujuće dobar za te pare! Fale mu malo manuelne komande, sve je prebačeno u meni što zna da zasmeta kada na brzinu treba da promeniš režim rada.
Samsung s500 - Nešto slično kao i za prethodnika, imao sam utisak da sa blicem daje bolje slike
Canon A510
Canon A520
Canon PowerShot a410
Canon A530
Canon A610
Canon A620 Bilo koji od ovih aparata je za početnika apsolutno najbolje rešenje (po meni)! Neverovatno dobre boje! Nočne slike sa blicom su malo slabije, i to samo one koje zahtevaju veću dubinu prostorije - do 4 metra su super!
I dan danas mi je živ jedan od prvih aparata iz te serije, Powershot A20
Konica Minolta Z10 - Nisam imao prilike da slikam sa Konicom ali iz iskustva prijatelja koji su probali - sasvim zadovoljavajuće...
Olympus D-535 zoom Baš i ne zaslužuje to "zoom" jer ja recimo imam C-770 Ultra Zoom koji je jedan od najboljh kompaktnih aparata sa optičkim zumom x10. Moja preporuka za svaki Olympus!
Nikon 5100 - Nisam probao, ali utisak isti kao i za Konica Minolta Z10
Fujifilm FinePix E510 Zoom
Fuji E550 - Ista serija, samo različit čip u njima, 5,2 i 6,3MP. Testirajući dosta Fuji aparata primetio sam da obično daju više nego što koštaju

Kada sam se odlučivao koji aparat sa 10x zumom da kupim, testirao sam i Fuji FinePix S5500 Zoom... Super je, jeftin za ono što nudi, jedina mana mu je što je za moje pojmove OGROMAN. Više nego duplo veći od već pomenutog Olympusa C770uz.
Sony S40 Sony ne eksperimentiše mnogo - stavlja Carl Zeiss optiku koja ima veću tradiciju u foto biznisu nego sve ostale firme zajedno

Ranije sam probao neke Sony fotoaparate i bili su u rangu sa mojim omiljenim Canon-om
Ima još jedna firma koja ovde nije pomenuta a to je
HP. Dosta HP aparata je prošlo kroz moje ruke i u početku su imali dečje bolesti u vidu velikog šuma, lošeg blica... Onda su ušli u partnerstvo sa Pentax-om koji je imao optiku i mehaniku dok je HP isporučivao elektroniku. Iz tog braka (ne zan da li još traje) su obe firme izvukle velike koristi tako da sada rade aparate vrhunske klase.
Iako meni HP slike još uvek zaostaju za Canon-ovim u donjoj klasi, obično je HP best buy u većini testova...
Eto, nadam se da će ovaj tekst da pomogne...
L.A.