Čekasmo ga, čekasmo (reč strpljivo

je blaga) od 2005. godine i najzad dočekasmo ga napokon. I ako imamo mnogo više korisnika (SBB-ovih) nego npr. Čačak, mi smo tek pre jedno 10-15 dana dobili optički link (koji je odavno postavljen kod pošte šest ali

"neko"

nije hteo samo da ga priključi), nije reč o ljudima iz SBB-a, neko drugu je u pitanju, ali to je sada treća priča, a i ružna prošlost.
E koje sve dobrobiti nosi SBB-ov optički link. Prvo jako velike brzine. Čak i do 5 MB/s brzine daunloda. Postojeći flat home paketi su pojeftinili, kao i protokolarni (prepaid paketi), i najzad svi možemo osetiti blagodeti lokala. Pored svega nabrojanog uvedena je i nova kategorija flat home surf, gde su cene dosta popularne, ali u tim paketima gotovo da ne postoji lokalni saobraćaj, (a i upload je 8:1), koje je dosta bitana stvar prilikom deljenja i razmene fajlova.
Cene flat home paketa:

Cene flat home surf paketa:

Ko nije još rešio pitanje širokopojasnog Interneta i još je na dial-up Internet konekciji, ovo je idealna prilika da se priključi na SBB (mislim da je priključenje još besplatno), jer je tek sada ovo prava net konekcija sa svim elementima prave konekcije, a ne jedno piše na sajtu ili ugovoru a peta priča u stvarnosti.
Primera ja uzimam paket od 384/192 kb/s pri lokalu 768/384 kb/s (1.950 dinara), i prilikom preuzimanja fajlova putem lokalne veze izguram i na preko 1MB/s, naručito na trackerima i hubovima koji su isključivo rezervisani za korisnike SBB-a, ali i na drugim mestima nije mnogo lošije.
Sve u svemu mogu reći da sam izuzetno zadovoljan sadašnjim uslugama SBB-a. Napokon dočekasmo i taj dan...