Setajuci se po centru Kraljeva sa laptopom u rukama iznenadio sam se koliko sam bezicnih meza uspeo da nanjusim, naravno ne i da se konektujem. Navescu imena access pointa koje sam uhvatio a voleo bih da neko ko je u toku i bolje poznaje ovdasnje wireless prilike i provajdere izkomentarise posebno po imenima cija je koja pristupna tacka, odnosno koji je provajder u pitanju. Takodje me zanima ima li mogucnost free pristupa za neku od mreza, konkretno,ima li hot-spot na nekom od mesta u centru, kafica, ili slicno u kom se moze covek, putnik-namernik,nakaciti laptopom i koristiti tu priliku da vidi postu,potrazi nesto na internetu.... Da li ima kafica u kojima je to besplatno, da li se covek moze automatski povezati, ili pitati radnike tog mesta za password, ili platiti za pristup za tu jednu sesiju, i tome slicno. Mislim da bi ovo mnogima bilo od koristi.
Recimo,evo sta mi je ostalo u profilima kartice:
arhisoft.net-k2
BSBnet-HSpot
MCN
Exclink
arhisoft.net
exc-mcn link
Tron-DD
Excalibur
Excalibur G
bsb.net-S2
MCN Wireless
Koji se gde nalazi, koji je public, i tome slicno? Svaka informacija dobrodosla,a moglo bi se navesti sta jos postoji, ko zna, naravno.