forum.kraljevo.com
http://forum.kraljevo.com/

Kraljevčani na Parlamentarnim izborima 2007.
http://forum.kraljevo.com/viewtopic.php?f=9&t=621
Stranica 1 od 2

Autoru:  alazovic [ 04 Dec 2006, 20:20 ]
Tema posta:  Kraljevčani na Parlamentarnim izborima 2007.

- 17. novembra, Republička izborna komisija je proglasila Izbornu listu broj 1. "DEMOKRATSKA STRANKA - BORIS TADIĆ" i Izbornu listu broj 2. " G17 PLUS - MLAĐAN DINKIĆ"

Kraljevčani na listi Demokratske stranke: na na 43. mestu nalazi se Milan Vuković, diplomirani inženjer građevine, na 91. mestu je Ivan Jovanović, inženjer informatike i na 154. mestu Danijela Miletić-Miladinović, diplomirani klinički psiholog.

Na listi G17+ nalaze se kraljevčani Zvonko Obradović i Jovan Nešović.

- 21. novembra Republička izborna komisija je, proglasila Izbornu listu broj 3. LIBERALNO DEMOKRATSKA PARTIJA-GRAĐANSKI SAVEZ SRBIJE -SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA-LIGA SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE-ČEDOMIR JOVANOVIĆ

Kraljevčani: Tijana Arnautović, 1984, komercijalista, Miran Goljović, 1974, turistički radnik - Donji Gotovac, Saša Radulović, 1968, privatni preduzetnik, Prof. dr Predrag Stojanović, 1958, profesor Univerziteta

- 26. novembra Republička izborna komisija je donela rešenja o proglašenju Izborne liste broj 4. "SRPSKA RADIKALNA STRANKA - DR VOJISLAV ŠEŠELj"

Na poslaničkoj listi SRS nezvanično saznajemo da ima i kraljevčana: Vesna Vukajilović-Nikolić i Srboljub Spasojević.

- 1. decembra Republička izborna komisija je proglasila Izbornu listu broj 5. "DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE -NOVA SRBIJA - DR VOJISLAV KOŠTUNICA"

Kraljevčani na listi ove koalicije su: 12. ZORA SIMOVIĆ, 73. LJUBIŠA JOVAŠEVIĆ, 97. RADOSLAV JOVIĆ, 128. BILJANA KNEŽEVIĆ, 165. LJUBIŠA ĐOKOVIĆ, 170. SRĐAN SPASOJEVIĆ

- 4. decembra, Republička izborna komisija je usvojila rešenje kojim je proglasila Izbornu listu broj 6. POKRET SNAGA SRBIJE-BOGOLjUB KARIĆ

Kraljevčani: 106 Ivana Galović, 1983. god, dipl. ekonomista, 171 Mirjana Košanin, 1955, dipl. mašinski inženjer

- 5. decembra, Republička izborna komisija je na Sto trećoj sednici donela rešenje kojim se proglašava Izborna lista broj 7. "SRPSKI POKRET OBNOVE - VUK DRAŠKOVIĆ".

Na listi SPO nalaze se: 29. Mirko Vuković, 171. Biljana Mirjanić, 250. Milomir Šljivić

- 06. decembra, Republička izborna komisija proglasila je Izbornu listu broj 8. "SAVEZ VOJVOĐANSKIH MAĐARA (SVM) - JOŽEF KASA".

- 7. decembra, Republička izborna komisija proglasila Izbornu listu broj 9. Partije ujedinjenih penzionera i Socijaldemokratske partije. RIK je utvrdio da ta koalicija na izbore izlazi pod nazivom PUPS-dr Jovan Krkobabić i SDP-dr Nebojša Čović.

Kandidati za poslanike koalicije PUPS - SDP iz Kraljeva su prim dr Nikola Krpić, Milana Šponja, Aleksandar Erac i Živorad Dražović.

- 9. decembra, Republička izborna komisija je donela Rešenje kojim se proglašava Izborna lista broj 10. "KOALICIJA LISTA ZA SANDžAK DR SULEJMAN UGLjANIN"

- 15. decembar. Republička izborna komisija je proglasila Izbornu listu broj 11. "SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE"

- Kandidati SPS-a za poslanike iz Kraljeva su: prof. dr Dragoslav Kočović i doktor tehničkih nauka Miloš Čolović

- 15. decembar. Republička izborna komisija je proglasila Izbornu listu broj 12. pod nazivom BRANKO PAVLOVIĆ - "ZATO ŠTO MORA BOLjE"

- 28. decembar, RIK je proglasio Izbornu listu broj 13. KOALICIJA "VOJVOĐANSKE PARTIJE - MR IGOR KURJAČKI", koju je 26. decembra podnela koalicija političkih stranaka: "Vojvođanska partija", "Vojvođanski građanski pokret", "Naša Vojvodina", "Sremska stranka", "Stranka manjinskih akcionara, penzionera i nezaposlenih" i "Penzionersko-radnička stranka Srbije"

- 28. decembar, RIK je proglasio Izbornu listu broj 14. "UNIJA ROMA SRBIJE - DR RAJKO ĐURIĆ".

- 30. decembra, Republička izborna komisija je donela Rešenje kojim se proglašava Izborna lista broj 15. "REFORMISTIČKA STRANKA - DR. ALEKSANDAR VIŠNJIĆ"

- 31. decembra, Republička izborna komisija donela je Rešenje kojim se proglašava Izborna lista broj 16. "DEMOKRATSKA ZAJEDNICA SRBIJE - DR OBREN JOKSIMOVIĆ".

. 4. januara, Republička izborna komisija je proglasila Izbornu listu broj 17. "KOALICIJA ALBANACA PREŠEVSKE DOLINE". Ovu Izbornu listu podnela je 3. januara Koalicija političkih stranaka: "Partija za demokratsko delovanje" i "Demokratska unija doline"

5. januara Komisija je usvojila Rešenje kojim se proglašava Izborna lista broj 18. pod nazivom "SOCIJALDEMOKRATIJA - NENAD VUKASOVIĆ"

- 6. januara Republička izborna komisija je proglasila Izbornu listu broj 19. "KOALICIJA MAĐARSKA SLOGA - ANDRAŠ AGOŠTON - DR PAL ŠANDOR". koju čini koalicija političkih stranaka: Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara

- 6. januara Republička izborna komisija je proglasila Izbornu listu broj 20. "ROMSKA PARTIJA - ŠAJN SRĐAN"
_______________
Izvori:
RIK - http://www.rik.parlament.sr.gov.yu/lati ... frames.htm
DS: http://www.ds.org.yu/sr/dokumenti/17110 ... ta_cir.pdf
G17+ http://www.g17plus.org.yu
LDP-GS-SDU-LSV: http://www.odnaszavisi.org/index.php?p=242
SRS: http://www.srs.org.yu
DSS-NS: http://www.zivelasrbija.org.yu/index.ph ... =1&lang=SR
PSS: http://www.snagasrbije.com/pdfs/POSL%20 ... PSS-BK.pdf
SPO: http://www.spo.org.yu/action.php?objeka ... taj&id=997
PUPS-SDP: http://www.sdp.org.yu/Prikazi.asp?ID=33 ... Saopstenje
SVM: http://www.vmsz.org.yu/sh/index.php
LZS: http://www.listazasandzak.org.yu
SPS: http://www.sps.org.yu

Autoru:  alazovic [ 05 Dec 2006, 13:33 ]
Tema posta: 

Evo i bilborda i plakata koji su postavljani po Kraljevu a vezani su za izbore.
Poređani su hronološki kako su i postavljani:

Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika
.

Autoru:  alazovic [ 06 Dec 2006, 16:32 ]
Tema posta: 

Republička izborna komisija je, na sednici održanoj 20. novembra usvojila i odluke o naknadama za rad u organima za sprovođenje izbora za narodne poslanike i o drugim troškovima. Određena je naknada za zakup prostorije u privatnom vlasništvu za biračko mesto u iznosu od 3.000 dinara, naknada za materijalne i druge troškove u iznosu od 5.000 dinara po određenom biračkom mestu, a u iznosu od 100 evra po određenom biračkom mestu u inostranstvu.

Članovima svih radnih tela i načelnicima upravnih okruga sa područja AP Kosova i Metohije utvrđena je jednokratna naknada u iznosu od po 15. 000 dinara, načelniku opštinske uprave koji koordinira rad radnog tela jednokratna naknada u iznosu od 20.000 dinara, a načelnicima gradskih uprava za opšte poslove u gradovima Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu koji koordiniraju rad radnih tela za ove gradove jednokratna naknada u iznosu od po 25.000 dinara. Predsednicima i zamenicima predsednika biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu pripada naknada od po 2.500 dinara, a članovima biračkih odbora i njihovim zamenicima od po 2.000 dinara. Predsednicima i zamenicima predsednika biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu na biračkim mestima u inostranstvu pripada naknada od po 50 evra, a članovima i njihovim zamenicima od po 40 evra. Komisija je, takođe, usvojila Odluku o načinu ostvarivanja prava na putne troškove, troškove smeštaja i dnevnice biračkih odbora u inostranstvu.

Autoru:  alazovic [ 06 Dec 2006, 16:35 ]
Tema posta: 

RIK je usvojila i Objašnjenje o primeni članova 83. i 84, a u vezi s članom 40a Zakona o izboru narodnih poslanika. Ovim odredbama koje regulišu način dodele poslaničkih mandata kandidatima sa izborne liste, nije predviđeno da se prilikom dodele mandata kandidatima sa izborne liste shodno mora primeniti princip iz člana 40a Zakona, to jest da među svaka četiri dodeljena mandata narodnim poslanicim po jedan mandat bude dodeljen pripadniku onog pola koji je manje zastupljen na izbornoj listi, s tim da najmanje 30 odsto mandata bude dodeljeno pripadnicima manje zastupljenog pola na listi. Polazeći od toga, navedeno je u Objašnjenju, podnosioci izbornih lista imaju pravo da mandate koje su dobili na izborima za narodne poslanike dodele kandidatima sa izborne liste prema kriterijumima koje sami odrede.

Autoru:  alazovic [ 16 Dec 2006, 19:12 ]
Tema posta: 

15. decembar.2006. godine

Članovi Republičke izborne komisije usvojili su Mišljenje prema kojem ne postoje pravne smetnje da predsednik opštine ili gradonačelnik bude narodni poslanik.
Takođe su mišljenja da prema postojećim propisima Srbije nije utvrđena nespojivost funkcije odbornika skupštine opštine ili skupštine grada i funkcije narodnog poslanika.

Autoru:  alazovic [ 11 Jan 2007, 16:31 ]
Tema posta: 

U štampariji Službenog glasnika Srbije na Čukarici danas je počelo štampanje glasačkih listića za glasanje na parlamentarnim izborima, koji su u Srbiji zakazani za 21. januar.

"Biće odštampano ukupno 6.685.366 glasačkih listića, što je za 0,5 odsto više od broja birača, a višak listića predstavlja obaveznu rezervu", rekao je zamenik predsednika Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević.

On je precizirao da će glasački listići biti štampani u boji šamoa (bež boja), a za svako biračko mesto biće odštampan i po jedan roze kontrolni listić.

Glasački listići za parlamentarne izbore u Srbiji biće štampani u 28 jezičkih varijanti.

Štampanje bi trebalo da traje tri ili četiri dana, a do 18. januara u ponoć izborni materijal bi trebalo da bude dostavljen biračkim odborima.

Autoru:  alazovic [ 11 Jan 2007, 16:39 ]
Tema posta: 

Pravo glasa na parlamentarnim izborima u Srbiji 21. januara ove godine imaju 6.652.105 građana, odlučila je večeras Republička izborna komisija (RIK).

Prema odluci o konačnom broju građana Srbije koji imaju pravo glasa, koju je usvojila RIK, na teritoriji Kosova ima ukupno 101.688 birača.

Na sednici RIK je konstatovano da je, u odnosu na referendum o novom Ustavu Srbije, koji je održan 28. i 29. oktobra 2006. godine, broj birača u Srbiji porastao za oko 14.000 novih glasača.

Najveći porast birača zabeležen je na teritoriji Kosova, i to u opštinama Kosovo Polje, Zubin potok i Vučitrn, kao i u gradu Prištini.

Odluku o konačnom broju birača RIK je donela desetak minuta pre isteka zakonskog roka, u ponedeljak u ponoć, a glasanju je prethodila dvočasovna rasprava tokom koje su članovi RIK zahtevali da se objasni na koji je način došlo do povećanja broja glasača i zašto u Srbiji još ne postoji konačan birački spisak.

Obrazlažući zahtev za utvrđivanjem konačnog biračkog spiska, član RIK iz redova DSS Zoran Balinovac citirao je stihove Šekspirovog "Magbeta" ("...Naš je život sličan glumcu kukavnom, što sat-dva na sceni se razmeće pa onda umukne..."), na šta su članovi RIK iz drugih stranaka dobacivali da Šekspir, kao ni Dostojevski, ili neki drugi pisci, nisu imali uvid u biračke spiskove u Srbiji 2007. godine.

Autoru:  Majesty of the Nightsky [ 11 Jan 2007, 21:07 ]
Tema posta: 

Evo da ne komentarisem nista osim slogana.... ovi plavo - zuti imaju najvise smisla i najefektniji su.

Autoru:  QTA [ 18 Jan 2007, 19:30 ]
Tema posta: 

Jedva cekam CETVRTAK - ponoc
Da se odmorim od svih ovih
Slika

Autoru:  deda el grande [ 18 Jan 2007, 19:43 ]
Tema posta: 

QTA je napisao:
Jedva cekam CETVRTAK - ponoc
Da se odmorim od svih ovih
Slika


W O R D :!:

a jel predizborna tishina vazzi i za ovde??

Autoru:  QTA [ 19 Jan 2007, 00:25 ]
Tema posta: 

Ovde mozes da njaske kolko oces :D
Al me mrzi nesto.
dosta su to radili ovi sto ih placamo

Autoru:  deda el grande [ 19 Jan 2007, 04:59 ]
Tema posta: 

njam ke Luuuuudddiiiilo.


P A Z I T E K O M E D A J E T E S V O J G L A S :!: :!: :!:

Autoru:  Majesty of the Nightsky [ 20 Jan 2007, 01:14 ]
Tema posta: 

Ja pravo glasa nemam :| ali i ja se slazem sa tobom^

Autoru:  Majesty of the Nightsky [ 21 Jan 2007, 17:15 ]
Tema posta: 

Nadam se da ste svi izasli na izbore :!: :!: :!:

Autoru:  QTA [ 21 Jan 2007, 17:32 ]
Tema posta: 

Ja cu da cekam tebe :wink: :D

Stranica 1 od 2 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/