forum.kraljevo.com

Forum posetilaca internet prezentacije www.kraljevo.com
Danas je 18 Sep 2021, 22:21

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Avg 2007, 11:46 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2007, 17:40
Postovi: 137
Основна начела Отачаственог покрета Образ јесу:

Богољубље и родољубље
Србска Србија
Домаћински поредак
Витешке оружане снаге
1. Богољубље и родољубље
Православно богољубље и србско родољубље јесу предуслови постојања србског народа и његове богате и снажне Државе Србије. Без здраве хришћанске духовности није могуће здраво србско друштво.
Зашто је најславнији период србске историје био у време Светих Немањића? Само зато што су тада сви Срби били православно побожни. Тада су сви Срби без изузетка - од Владара до ратара и од радника до ратника - веровали у Бога Живог и Истинитог и управо зато су постали наши Свети Преци. Србија је тада била богата и снажна, берићетна и срећна, благообразна и благородна зато што је нису кварили безбожници и секташи.
Једно је сасвим сигурно: нисмо ми данас, на почетку XXI века, ни бољи ни паметнији од наших Светих србских Предака.
И зато, као што рече богољубиви и родољубиви Дучић: верујмо у Бога и верујмо у Србство!

2. Србска Србија
Срби су једини историјски државотворан народ у Европи који нема своју националну државу. Другим речима, Срби су једини историјски државотворан народ у Европи који у XXI век улази без решења свог националног питања.
Србско национално питање данас гласи: хоће ли Срба уопште бити или ћемо нестати мучки побијени од Шиптара, потурица и усташа и изгинути од јудеомасонских НАТО убица? Хоће ли Срба уопште бити или ћемо у име демократије и такозваних људских права нестати удављени у септичкој јами Сорошeвог отвореног друштва и Новог светског поретка? Хоће ли Срба уопште бити или ће нашу децу и нас потпуно уништити секташи и белосветски криминалци?
У XXI веку, веку највећих искушења која нам предстоје, Србство може да опстане само у својој националној држави - србској Србији, чији Устав мора да почиње речима: "Србија је држава србског народа и осталих држављана који живе у њој"!

3. Домаћински поредак
Ми, Срби, јесмо домаћински народ. То, пре свега, значи да све односе у свету схватамо, доживљавамо и уређујемо по домаћинском начелу које се најкраће и најсажетије може изразити речима: Бог је Домаћин света, христољубиви Владар је домаћин државе, побожни Србин је домаћин породице!
Србија не може да буде ни богата ни снажна без васпостављања и очувања домаћинског поретка у духовном, политичком, економском и породичном животу.
Нема богате и снажне Србије без реда и рада.
Нема реда ни рада без немилосрдног искоренивања свих облика криминала и безакоња.
Ми хоћемо да поштени рад буде награђиван богатим зарадама а ширење нереда сузбијано најоштријим казнама. Сви који покушавају да профитирају на штету народа и државе, морају бити најстроже кажњени.

4. Витешке оружане снаге
Наш народ се налази на стратешкој и геополитичкој ветрометини Балкана, Европе и света. У својој славној србској историји ми никога, никада и нигде нисмо угњетавали ни прогањали. Али, зато смо били, јесмо и бићемо на мети најгорих светских силника којима закон лежи у топузу, јер не признају ни Божије ни људске законе.
И управо зато, Србија мора да има снажне и неустрашиве оружане снаге које су кадре стићи и утећи и на страшном месту постојати за Крст часни и Слободу Златну. Србска војска и полиција морају да буду изванредно обучене, савршено опремљене и наоружане, беспрекорно мотивисане. Управо зато индустрија наоружања и војне опреме мора да буде стратешки најважнија и најзначајнија грана србске привреде.
Србија ће, уз Божију помоћ, бити снажна само ако има непобедиве и неустрашиве оружане снаге и високоразвијену војну индустрију.
Само духовно и војно снажна Србија ће ослободити све окупиране Србске Земље.

_________________
Sveti Filaret Moskovski "Ljubi neprijatelje svoje, neprijatelja Bozijih se gnusaj, a neprijatelje Otacastva satiri"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 11:47 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2007, 17:40
Postovi: 137
Ми смо за Србство са Образом и зато смо:

За православно благоверје уместо безверја и зловерја
За светосавски национализам уместо безбожног интернационализма
За државотворну обнову Србства уместо срборушилаштва
За Мајку Србију уместо маћехе Југославије
За Крст Часни уместо сатанске петокраке
За Слободу Златну уместо робства евроатлантском лажном либерализму
За Мир Божији уместо лицемерног пацифизма
За школу са православном вером уместо атеистичких лажи
За србску витешку војску и полицију уместо НАТО окупације
За политику са патриотским поштењем уместо политикантског блудничења
За Србску Државу са Божијим благословом уместо проклетства грађанске републике
За побожне државнике уместо безбожних издајника
За христољубивог Владара уместо властољубивих партијаша
За благообразни хришћански поредак уместо антихристовог Новог светског поретка
За здраво србско друштво уместо изопачености отвореног друштва
За србску сталешку саборност уместо јудеомасонске демократије
За отачаствене сталеже уместо похлепних странака
За Нацију уместо руље
За Правду и Закон уместо неправде и безакоња
За домаћинску привреду уместо пљачкашке економије
За богато србско село уместо сиромашног југословенског града
За уредне србске градове уместо урбаног хаоса
За домаћинску одговорност уместо грађанске себичности
За србску господственост уместо свеопштег простаклука
За Победу уместо пораза
За Образ уместо безобразја!

_________________
Sveti Filaret Moskovski "Ljubi neprijatelje svoje, neprijatelja Bozijih se gnusaj, a neprijatelje Otacastva satiri"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 11:47 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2007, 17:40
Postovi: 137
СРБИНЕ
Твоја србска врлина мора да буде верност. Буди у Цркви Православној веран Богу својих Светих Предака. Буди у светосавском патриотизму веран свом Отачаству. Буди у домаћинској одговорности веран својој породици.
Без Бога, без Отачаства и без породице Ти си нико и ништа. И зато: чувај своју веру православну, брани своје Србско Отачаство, негуј домаћински своју породицу.

СРБКИЊО
Смерност и верност Твоји су украси. Без њих не можеш да будеш ни девојка ни мајка. Без Твоје оданости Богу и породици није могућ опстанак Србске нације.
Знај да си потомак племенитих и славних Србкиња које су понос и украс наше историје. Буди и Ти поносна на своје србско порекло и украшена најлепшим врлинама.

СВЕШТЕНИЧЕ
Слуга си Бога Живог и Истинитог и чувар националних Светиња. Од Твоје пожртвованости, честитости и богобојазности зависи много тога у животу Србског Отачаства.
Ти си духовни светионик своје нације. Без пламтећег жара Твог благоверја Твоји ближњи залутаће и потонуће у мрачним таласима свеопштег безверја и зловерја.
Буди свима и свагда непоколебиви пример православног богољубља и србског родољубља.

ВОЈНИЧЕ
Окосница си снажне србске Државе. Мораш да будеш понос својим савременицима и безбедност потомцима. Твоје име је - неустрашивост, а презиме - витештво. У Тебе су уперене очи свих Светих србских ратника који с вером у Бога бранише Крст часни и Слободу Златну. То је и Твоја најпреча дужност.
Слава србског оружја не сме да потамни у Твојим рукама.

ПОЛИЦАЈЧЕ
Ти си оличење националне безбедности и србског реда и поретка. Ти си чувар сигурности својих ближњих. честити Те морају поштовати а нечасни се морају бојати Твоје праведне силе.
Само Твоја искрена вера у Бога Правде може учинити да будеш прави и праведни србски полицајац.

СЕЉАЧЕ
Ти си благословени темељ србског домаћинског поретка. Без Тебе и Твојег рада, Србија је и јадна и гладна. Проклет је свако ко злоупотребљава Твоју муку и напор.
Теби не требају ни комунисти ни демократе - треба Ти Правда и Истина.

РАДНИЧЕ
Твој труд има смисла само ако изграђује Твоју породицу и јача Твоју нацију. Ти врло добро осећаш и знаш зашто су сталежи важнији од паразитских партија. Србству треба Твој благословени рад, а не свађе и лажљиве приче јалових партијаша.
Без вере у Бога и снажне националне свести бићеш увек претворен у слепо оруђе у антисрбским рукама.

_________________
Sveti Filaret Moskovski "Ljubi neprijatelje svoje, neprijatelja Bozijih se gnusaj, a neprijatelje Otacastva satiri"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 11:50 
OffLine
Pravi kraljevčanin :)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2007, 17:40
Postovi: 137
ОТАЧАСТВЕНИ ПОКРЕТ ОБРАЗ
КАО СРБСКА ЛИБЕРТЕРИЈАНСКА ДЕСНИЦА


--------------------------------------------------------------------------------

Основни појмови

Домаћински поредак у економији значи постојање слободног приватног предузетништва и слободног тржишта. Систем слободног приватног предузетништва и слободног тржишта је, захваљујући пропаганди Вернера Зомбарта, немачког теоретичара државног интервенционизма, назван озлоглашеним именом капитализам. Tо име су прихватили сви непријатељи економских слобода и приватног предузетништва: комунисти, социјалисти, социјалдемократе, фашисти, нацисти, следбеници учења економских доктрина немачке историјске школе Фридриха Листа. Та школа је инспирисала како Бизмаркову социјалну "државу благостања", тако и нацизам, а утицала је и на британске социјалисте, као и на Џона Мајнарда Кејнза, теоретичара дефицитног дужничког финансирања јавних расхода, инфлације у корист владе и уопште државне интервенције у економски живот и тржиште. Назив капитализам прихватили су и његови бранитељи, попут америчке списатељице Ејн Ренд и америчког економисте Милтона Фридмена. По мишљењу Отачаственог покрета Образ, назив капитализам, иако опште прихваћен, није одговарајући, јер замагљује суштину слободног приватног предузетништва заснованог на спонтаној, од картелских интересних група и државе неспутаној, слободној тржишној размени богатства и услуга које стварају појединци или групе економски потентних појединаца, то јест приватних предузетника - домаћина.

Србска либертеријанска мисао - допринос Светог Владике Николаја Велимировића

Свети Владика Николај Велимировић је написао спис ''Средњи систем - између плутократије и киновије'', у коме је указао на два робства: робство човека човеку и робство човека држави. Робство човека човеку се огледа у постојању владавине богаташких картела који нагомилавају богатство без намере да улажу део богатства за помоћ сиромашнима; робство човека држави се огледа у комунизму, где држава има власништво над економским добрима и животом поданика. Као алтернативу злу богаташких картела и злу комунизма, Свети Владика Николај предлаже обнову средњег система код Срба, у коме је једини облик власништва лична и групна приватна својина са добровољном социјалном солидарношћу преко добровољне помоћи сиромашнима и преко приватних фондова за образовање. Наравно, овако приказан средњи системискључује као чинилац економског живота како специјалне интересне групе, богаташке картеле у служби нагомилавања богатства без домаћинске одговорности за социјалну солидарност, тако и супротну, али подједнако рушилачку, недомаћинску интервенцију у економији због наводне прерасподеле богатства у корист сиромашних, а стварно у корист истих напред поменутих богаташких картела који финансирају пропалу интервенционистичку државу, била она социјалистичка, такозвана држава благостања, фашистичка, или на било који начин у економији неслободна држава. Наведени спис Светог Владике Николаја даје снажне аргументе у корист приватизованог добровољног система социјалне солидарности као основе хришћанског домаћинског слободног (либертеријанског) економског поретка, који једини може обезбедити напредак србске економије.

Позиција Отачаственог покрета Образ

Спис Светог Владике Николаја о средњем систему код Срба представља основу либертеријанске економске платформе Отачаственог покрета Образ. Либертеријанизам је класични правац у економској мисли који се залаже за економске слободе, приватну својину над средствима за стварање богатства, слободно тржиште и приватно предузетништво - укратко, за домаћинску економију. Утемељитељ либертеријанске економске мисли јесте Адам Смит, шкотски економиста из XVIII века. Код Срба, представници либертеријанске економске мисли били су Коста Цукић и Чедомиљ Мијатовић, србски економисти XIX века.

Отачаствени покрет Образ се залаже за: економске слободе; приватни добровољни систем социјалне солидарности преко приватних фондова; приватизацију социјалног и здравственог осигурања; демонополизацију и доминантно приватно финансирање образовања; ниске порезе који ће служити искључиво за приоритетно финасирање класичних функција државе, као што су оружане снаге, судство и администрација, управљање јавним националним добрима; за одговорну и јаку владу која обезбеђује правни поредак који штити економске слободе лојалних грађана, како од картелске, тако и од државне самовоље, а нарочито од иностраног поробљавања.

Србија у доба благоверних владара је била земља великих економских слобода које је држава гарантовала а није ограничавала или укидала. Србија је тада била економски снажна земља. (О томе пише либертеријански економиста др Бошко Мијатовић, директор економских студија Центра за либерално-демократске студије, у спису "Срби и бизнис у 21. веку".)

Успешне земље у 20. веку, после Другог светског рата, које су спроводиле либертеријанске економске идеје и програме су: Хонг Конг, Тајван, Малезија, Кипар, Чиле под влашћу патриотских војних снага 1973 –1990, Бахреин и друге.

Актуелна власт ДОС-а, (уз изузетак ретких и маргинализованих група и појединаца либертеријанске орјентације а који нису национални десничари у смислу Отачаственог покрета Образ), уз помоћ прокомунистичке, дакле антилибертеријанске, интересне групе псеудоексперата у економији познате као Г-17, под фирмом либерализма и транзиције спроводи пропале државноинтервенционистичке мере у стилу највећег хомосексуалца међу економистима и највећег економисте међу хомосексуалцима, Џона Мајнарда Кејнза, инспиратора и оснивача Међународног монетарног фонда и Светске банке. Отачаствени покрет Образ, који се енергично противи хомосексуалном утицају у јавном животу, исто тако се енергично противи диригованој економији, односно актуелном рушилачком прокомунистичком економском курсу доминантног дела ДОС-а, који води земљу Србију у хаос.

С обзиром на изложену позицију Отачаственог покрета Образ као србске либертеријанске деснице, јасно је да клеветање нашег Покрета као фашистичке организације јесте врхунац монструозности антрихришћанског у духовности, антисрбског у политици и кејнзијанског у економији, прокомунистичког антисрбског окупационог лобија социјалдемократски оријентисаних странака, невладиних организација и медија.

_________________
Sveti Filaret Moskovski "Ljubi neprijatelje svoje, neprijatelja Bozijih se gnusaj, a neprijatelje Otacastva satiri"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 15:29 
OffLine
Big boss!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2004, 13:36
Postovi: 1013
Lokacija: Kraljevo, Srbija
Bez namere da polemišem:

Obraz je ekstremno desničarska organizacija, a jedni od njihovih glavnih programskih ciljeva su uspostavljanje pravoslavnog hrišćanstva kao državne religije i vođenje vlasti isključivo od strane etničkih Srba.

Decembra 2005, srpska policija je svrstala Obraz među šest klerofašističkih organizacija u Srbiji.

Podsećam da se ova oblast foruma - "POLITIKA" odnosi na kraljevačku političku scenu! Mesta za ovakve teme možete naći na globalnim srpskim forumima kojih ima više nego dovoljno...

_________________
Life will find the way...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
POWERED_BY
Prevod - www.CyberCom.rs